מבזקים

האוניברסיטאות עלולות להפיץ את הנגיף לרבבות סטודנטים

בשבוע הבא מתחילות בחינות סיום הסימסטר באוניברסיטאות ובמכללות השונות ברחבי הארץ. בחלק ניכר ממוסדות אלה, כולל באוניברסיטה הפתוחה, יחוייבו רבבות להגיע למרכזי בחינות ולקמפוס כדי להיבחן, זאת בניגוד מושלם למקובל בכל האוניברסיטאות בארצות הברית למשל וברוב המדינות האחרות בעולם.

 

באוניברסיטה הגדולה בישראל, היא האוניברסיטה הפתוחה, נקבע כי בתחומים מסויימים חלה חובת הגעה למרכזי הבחינות. חובה זו בוטלה לסטודנטים של הפתוחה ברחבי תבל. הם ייבחנו באופן מקוון.

 

באוניברסיטה הפתוחה בישראל ההחלטה מי ייבחן באולם רווי סטודנטים העלולים לסכן את בריאותו ואת חייו התקבלה באופן שרירותי ומוזר וללא הסבר מדוע למשל הסטודנטים הלומדים פסיכולוגיה למשל אינם רשאים להישמר מהדבקה כשם שיכולים אלפי סטודנטים בתחומים אחרים. זו החלטה שרירותית ובלתי הגיונית.

 

ארגוני סטודנטים שונים מזהירים מן הסכנה האורבת לנבחנים אבל לפי שעה ישנה התעקשות חסרת היגיון. האבסורד הוא שתלמידי הסימסטר הקודם נבחנו מרחוק ופתאום שינוי במדיניות.

 

אם הנהלות האוניברסיטה כה אטומות, אנחנו חייבים לשים מבטחנו בשרים אדלשטיין ואלקין שימנעו את השערורייה.

 

.

תגובת האוניברסיטה הפתוחה באמצעות הדוברת אפרת : האוניברסיטה הפתוחה פועלת על פי הנחיות משרד הבריאות, ולפי שעה אין בעיה לקיים בחינות בכיתה תוך הקפדה על תנאי התו הסגול.
90% מהבחינות של האוניברסיטה הפתוחה הן מקוונות, ואנחנו ממשיכים לפעול למען הסטודנטים שלנו כדי לשמור על בריאותם ובריאות אנשי האוניברסיטה שמשגיחים על הבחינות.
האוניברסיטה הפתוחה נערכה לבחינות בקבוצות קטנות מאוד של כ-12 סטודנטים בכיתה ושסטודנטים בקבוצות סיכון נבחנים בכיתות של נבחנים בודדים.

במהלך משבר נגיף הקורונה האוניברסיטה הפתוחה שמרה על רצף לימודים בסמסטר ב׳ וכל הקורסים הוסבו למתכונת מקוונת, בשילוב אתרי קורסים עשירים בתכנים לימודיים וספרים דיגיטליים.
האוניברסיטה הפתוחה תמשיך להוביל את הנגשת ההשכלה הגבוהה במדינת ישראל ומחוצה לה״.

 

נוכח תשובה זו שיגרנו לדוברת, אפרת לבנה, שאלת המשך:

 

תודה, אפרסם.

שאלת המשך לתגובה:
מדוע אם כך במקרים מסויימים קיימת אפלייה מקוממת ואכזרית ולפיה שני תלמידים מאותה כיתה נבחנים בשיטות שונות. האחד מקוון בחו״ל והאחר בכפייה. ואם לא מתחשק לו למות מקורונה רק כי הוא סטודנט לפסיכולוגיה חברתית? מדוע לא תינתן גם לסטודנטים השוהים בארץ אפשרות הבחירה, מה גם שידוע כי המבחן המקוון קשה מן הרגיל. האין הבנה שישנם אנשים שאינם יכולים / רוצים להסתכן? למה חוסר ההתחשבות הדרקונית הזו, בעיקר כשבסימסטר הקודם האופציה הזו היתה קיימת?

.

רמי יצהר
Rami Yitzhar
עניין מרכזי

 

גילוי נאות:

הכותב הוא גם סטודנט לפסיכולוגיה.

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן