מבזקים

ביטוחים לרכב – מה כדאי לדעת לקראת 2019?

השנה האזרחית החדשה מגיע ה אלינו ויחד עמה מגוון שינויים בתחום הביטוח המקיף לרכב. בין השינויים ניתן לזהות את המגמה הרווחת של חברות הביטוח להתאים את מרכיבי הפוליסה לכל נהג באופן אישי וכך גם נבחר התמחור המתאים. שפע הנחות מוצעות לנהגים המתקינים מערכות התראה שונות ברכב ולנהגים זהירות שלא עשו תאונות או הגישו תביעות בשנים האחרונות. כיצד תוכלו להוזיל את הביטוח המקיף? הכל לפניכם.

 

פלאי הטכנולוגיה מונעים תאונות ומקבלים הנחות

 

סכום פרמיית ביטוח הרכב נקבע על בסיס נתונים רבים שנועדו לקבוע האם הנהגים המכוסים בפוליסה מועדים להגיש תביעה בשל תאונה או פגיעה ברכב בשנים הקרובות. לכן, התקנה של מערכות דיגיטליות שונות ברכב שנועדו למנוע תאונות אלה מוזילה את עלותן של  פוליסת ביטוח החובה וכן פוליסת ביטוח מקיף, כמו גם מפחיתה את הסיכון שלכם להיות מעורבים בתאונה כזו. בין המערכות הללו ניתן למנות:

 

מערכת למניעת נעילת גלגלים (ABS): מערכת זו מותקנת במרבית הרכבים החדישים בשנים האחרונות. אחת הסיבות הנפוצות להחלקה היא בלימת חירום הגורמת לנעילת הגלגלים ול"איבוד שליטה". במצב זה גם נהגים מיומנים יתקשו להימנע מפגיעה ברכבים שלצדם. בתנאי מזג אוויר גשומים במיוחד בחודשי החורף הסכנה גבוהה אף יותר. מערכת הABS מזהה כאשר בוצעה בלימה פתאומית ומסייעת לגלגלים לנוע באיטיות במקום להנעל במקביל לבלימה בטיחותית ואיטית לפני רמזור אדום.

 

מערכת לבקרת יציבות (ESP): מערכות חכמות מזהות כיום באמצעות חיישן מיוחד את הזווית בה הנהג התכוון לסובב את ההגה מול תוצאות הסיבוב בפועל בתנאי השטח. לעתים, תנאי השטח, מהירות הרכב או תוואי הכביש גורמים לפניה להיות קעורה או חדה יותר ולכן המערכת מתקנת את הזווית באמצעות האטה של הרכב או באמצעות הפחתת כוח המנוע על ידי ניתוק מערכת ההצתה. בעוד ESP היא הדרך שבה בחרו רוב יצרניות הרכב לשלב מערכת לבקרת יציבות בחלק מכלי הרכב קיימת הרחבה של בקרת היציבות באמצעות DSC (בקרת יציבות דינמית) ו-VDC (בקרה דינמית לרכב).

 

מחקר שבוצע בבריטניה לפני עשור הוכיח כי הוספת מנגנון ESP לרכב מסוגל להפחית את כמות התאונות ב-25%. שבע שנים חברת מרצדס ביצעה החזרת רכבים (ריקול) למכוניות מדגם A והוסיפה מנגנון זה על מנת למנוע מהרכבים להתהפך במהירות גבוה ומשנת 2010 רוב הרכבים המיובאים לישראל נדרשים להתקין את המערכת.

 

מערכות התרעה בזמן נסיעה

 

שתי מערכות נוספות שאינן פועלות באופן אוטומטי על מנת לתקן את הדרך בה הרכב נוסע, אך מתריעות לנהג על סיכונים הן מערכות התרעה מפני התנגשות קדמית וכן התרעה מסטייה מנתיב. החשיבות של מערכות אלה כה גבוהה עד כי הן מעניקות לא רק הנחה בביטוח המקיף לרכב אלא גם הנחה מצטברת עד לסכום של 1,500 שקלים באגרת הרישוי לרכבים בהן הותקנו.

 

הנחות לנהגים זהירים

 

מלבד ההנחות המוענקות לנהגים שבחרו ברכבים בטיחותיים יותר או השקיעו בהתקנת מערכות התרעה שונות גם נהגים זהירים שלא הגישו תביעות ביטוח רכב בשנים האחרונות. תביעות אלה עשויות להיות עקב תאונה, גניבת הרכב או תביעות הקשורות לפגיעות שונות ברכב כתוצאה מאסונות טבע (כמו למשל במקרה של רעידת אדמה).

 

יש לכם מתבגר שהחל לנהוג – הפרידו את הפוליסות לרכבים נפרדים

 

חלק מההנחות המוענקות לנהגים תלויות לא רק בצורת הנהיגה והימנעות מתאונות בשנים האחרונות, אלא גם בגיל הרישיון. נהג צעיר (מתחת לגיל 24) עשוי לגרום להכפלה של סכום הפרמיה על ביטוח הרכב ונהג חדש, בשנים הראשונות לאחר קבלת הרישיון עשוי לגרום לפרמיה לעלות סכום גבוה יותר מנהג צעיר בלבד.

 

לכן אם יש לכם מספר רכבים בבית מומלץ להגדיר מראש אילו רכבים יהיו בשימוש הנהגים הצעירים, כאשר את הרכבים היקרים יותר עדיף להגביל בשימוש לנהגים הוותיקים. כמו כן, חלק מתמחור הפוליסה תלוי גם במספר הנהגים הכלולים בה ולכן אם ניתן כדאי להגביל כל רכב לשניים עד שלושה נהגים לכל היותר

 

לסיכום, שנת 2019 מגיעה גם לביטוח הרכב עם מגוון אפשרויות חדשות להנחות על בסיס מאפייני הבטיחות של הרכב כמו גם הנהגים העומדים לעשות בו שימוש. התייעצו עם חברת הביטוח שלכם וגלו אילו הנחות מגיעות לכם וכך תוכלו לחסוך מאות שקלים בתשלומי הפוליסה השנתית.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן