מבזקים

מקימים סטארט אפ? אל תוותרו על הסכם מייסדים

אחד התהליכים הכי חשובים כאשר מקימים סטארט אפ, חברה או עסק נקרא הסכם מייסדים. נושא זה מציף מגוון של שאלות, עליהן ננסה לענות בפוסט הבא. ובכן, כאשר שני אנשים או יותר מחליטים לפתוח עסק יש המון התרגשות באוויר, סוג של אופוריה לקראת משהו חדש. אותו סטארט אפ הנמצא בחיתוליו ונראה באופק כסוג של חלום: חברה מצליחה, הפועלת בעזרתם של עשרות עובדים ובטווח הלא כל כך ארוך גם מניבה רווחים. אז נכון, בחלק מהמקרים זה באמת מה שקורה, אבל יש גם לא מעט מצבים בהם התמונה הפוכה, שכן העולם העסקי יכול להיות אכזרי ולא תמיד מה שאנחנו מצפים, זה מה שקורה במציאות.

 

הרבה פעמים עולות כל מיני חילוקי דעות היוצרות בעיות בין הצדדים השותפים, בעיות שגורמות לסכסוכים. אפשר לדמות את הסיטואציה לחיי הנישואין – קשר שלא תמיד צולח כמו שהיינו רוצים בתחילת הדרך כשרק התחתנו. הרי זו גם הסיבה שזוגות רבים חותמים על הסכם ממון שמטרתו למנוע את כל אותם חיכוכים עתידיים או לחילופין להגדיר מה בדיוק שייך למי, זאת במקרה שהקשר לא יצלח. מטרתו של הסכם מייסדים הוא ליצור הסכמה בין השותפים המקימים ביחד את החברה, להסדיר את ההחזקות בחברה ויחד עם זאת להגדיר את התנאים לחלוקת הרווחים ולהבהיר את כל הנושא של חלוקת ההחלטות – מי קובע מה ומתי.

 

החשיבות של הסכם מייסדים

 

כאמור, למרות הרצון הטוב בין השותפים, יחסי הכוחות יכולים להשתנות בכל רגע נתון, שכן מחלוקות וסכסוכים הם דבר נפוץ, בעיקר בקרב סטארט אפים וחברות צעירות. הסכם מייסדים טוב הנכתב בעזרת עורך דין מקצועי הפועל בתחום העסקי, יכול למנוע, למתן ואפילו לפתור את אותם סכסוכים ובמקרים מסוימים אפילו להציל את המיזם שעבדנו עליו כל כך קשה והשקענו בו את כל האנרגיה הזמן ולפעמים גם הון רב. למעשה, מדובר בחוזה המסדיר את היחסים בין השותפים ובעל חשיבות קריטית בשמירה על זכויות המייסדים שבחלק גדול מהמקרים נמחקות כאשר משקיע גדול או שותף חדש נכנסים לתמונה.

 

למרות שבהחלט ניתן לנסח ולחתום על הסכם מייסדים בכל שלב ושלב במיזם, ההמלצה הינה לעשות זאת כמה שיותר מוקדם מכיוון שהסכם זה תורם לניהול אופטימלי של המיזם כבר מתחילת דרכו, ויכול למנוע חלק גדול מחילוקי הדעות והסכסוכים העתידיים הפוטנציאליים.

 

הסכם בין שותפיםאיך עושים את זה?

 

הדבר הנכון ביותר לעשות עבור כל הצדדים הלוקחים חלק בהקמת החברה, הוא לפנות לעורך דין בעל בקיאות  וניסיון בתחום אליו קשור המיזם שלנו במטרה שיסייע בתהליך הכנת ההסכם. ממש לא מומלץ להוריד הסכם מוכן או להיעזר בחבר שניסח בעצמו הסכם כזה.

 

 

לחצו לקבלת עוד נושאים שיש להתייחס אליהם בהסכם מייסדים.

 

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן