מבזקים

מה חשוב לדעת לפני שמגיעים אל ועדה רפואית?

מדי יום מתקיימות כאלף ועדות רפואיות במסגרת המוסד לביטוח לאומי. תפקידה של הוועדה הרפואית הוא לקבוע האם אדם מסוים זכאי לקבל גמלת נכות – בין אם גמלת נכות מעבודה ובין אם גמלת נכות כללית – ובמידה והוא אכן זכאי, מהו שיעור הנכות ובהתאם מהו שיעור הזכאות. באופן טבעי להחלטות שמקבלת כל ועדה רפואית השפעה ניכרת על הכנסותיו של האדם ועל איכות חייו באופן כללי, ועל כן חשוב להגיע אליה מוכנים היטב.

 

מי יושב בוועדה הרפואית?

 

ועדה רפואית בסיסית עשויה לכלול רופא אחד בלבד, אם כי ישנם גם מקרים שבהם בוועדה ישבו 2 רופאים ואפילו שלושה – הכל בהתאם למקרה הספציפי ולקיומו של צורך ברופאים מומחים שונים. ישנן גם ועדות רפואיות מדרג שני, שדנות בערעורים, ובהן בדרך כלל יושבים 3 רופאים ממספר תחומים שיש להם רלוונטיות למקרה. עוד כדאי לקחת בחשבון כי ישנם מצבים שמחייבים הגעה למספר ועדות רפואיות, וזאת אם סובלים ממספר מצוקות שכל אחת מהן שייכת לתחום רפואי אחר.

 

מה חשוב להגיש לוועדה הרפואית?

 

לקראת ההתייצבות בפני הוועדה הרפואית, חשוב לארגן את כל המסמכים הרלוונטיים – תוצאות בדיקות, סיכומים של אשפוזים ועוד. עוד כדאי להכין לקראת כל ועדה רפואית חוות דעת רפואיות רלוונטיות שכוללות פירוט של כל המצוקות מהן אתם סובלים, אבחונים וכו'.

 

כמה זמן נמשכת ועדה רפואית?

 

המספר העצום של הוועדות הרפואיות המתקיימות מדי יום מאפשר להן להקדיש לכל מקרה זמן קצר מאוד – במרבית המקרים דקות בודדות. חשוב להתכונן בהתאם כדי שתוכלו להציג באופן תמציתי ומדויק את הבעיות שמהן אתם סובלים, וכאמור להיות מוכנים עם כל הבדיקות וחוות הדעת מסודרות ומאורגנות.

 

האם הוועדה הרפואית כוללת גם בדיקה גופנית?

 

לא כל הוועדות הרפואיות כוללות גם בדיקה גופנית, אולם במידת הצורך כן נערכת גם בדיקה גופנית. חשוב לדעת שבמידה ונערכת בדיקה גופנית, זכותו של הפונה לוועדה לבקש כי אדם נוסף מטעמו יהיה נוכח במהלך אותה בדיקה.

 

מה עוד חשוב לדעת על הוועדות הרפואיות?

 

דגש חשוב נוסף שכדאי לקחת בחשבון לקראת התייצבות בפני ועדה רפואית הוא שבסיומה ייתכן שתידרשו לחתום על פרוטוקול הדיון. מומלץ בחום לקרוא בתשומת לב את כל הפרוטוקול ורק לאחר מכן לחתום עליו. אם חלק מהתלונות הרפואיות שבעטיין התייצבתם בפני הוועדה לא מופיעות בפרוטוקול, בקשו לעדכן אותו.

 

עוד חשוב לדעת שהחלטתה של הוועדה לא נמסרת במקום מיד לאחר הדיון – אלא נשלחת אל הפונה בדואר. במקרים שבהם נקבעו לאדם פחות מ-80% נכות רפואית ניתן לערער על החלטתה של הוועדה, וכך גם במקרים שבהם דרגת אי הכושר אשר נקבעה לאדם הינה עד 74%.

על-מנת להבטיח מקסימום סיכוי למיצוי הזכויות וקבלת הגמלה לה אתם ראויים בהתאם למצבכם הרפואי מומלץ להיעזר באנשי מקצוע מיומנים.

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן