מבזקים

כל מה שרציתם לדעת על התקנות למניעת רעשים במסגרת שיפוצים

שיפוצים הם תהליך מרגש וכיפי, שעלול להתארך במקרים מסוימים הרבה מעבר ללוח הזמנים שנקבע. כאן, התהליך כבר נעשה טיפה מעיק והרצון לסיים עם עבודות השיפוצים כמה שיותר מהר, מביא את המשפצים לעבוד גם בשעות פחות מקובלות. כאן, נוצרת בעיה.

 

כל אדם שחפץ בכך, יוכל לבצע שיפוצים בביתו וסביבתו הפרטית. לצערו ולצערם של שכניו, הליך השיפוץ כרוך ברעשים טורדניים בשל קדיחות, דפיקות פטיש, שבירת קירות, פירוק מקלחות ועוד. עד כמה שהיינו רוצים, קשה מאוד למנוע את הרעש שנוצר בעקבות השיפוצים, בעיקר אם מדובר בעבודות שיפוץ נרחבות. בישראל קיימות תקנות למניעת רעש, יחד עם חוקים הנוגעים לאיכות הסביבה הנוגעות גם במניעת רעשים – אלו קובעות את השעות בהן מותר או אסור להרעיש, ומהי עוצמת הרעש המותרת בשעות בהן ניתן להרעיש. אם הגעתם אלינו, כנראה גם אתם עומדים להתחיל לשפץ את ביתכם וברצונכם לעשות כל מה שאפשר כדי לסיים את העבודה במהירות, תוך מינימום הפרעה לשכנים.

 

חוקים ותקנות למניעת רעשים בזמן שיפוצים

 

בשנת 1992, פורסמו התקנות למניעת מפגעים המגדירות מהו רעש בלתי סביר, ואת הסף העליון של רעש מותר בזמן שיפוצים בבית או בדירה. בתקנות אלו נקבע שאם רעשים נמשכים יותר מתשע שעות ביום, הגבול העליון המותר יעמוד על 50 דציבלים בתוך בית המצוי באיזור מגורים. בלילה כאמור, גבול הרעש העליון הינו 40 דציבלים.

 

החוק בישראל קובע כי אין לבצע עבודות תיקון, שיפוץ או בנייה הגורמות לרעשים בין השעות 20:00 עד 07:00 בבוקר למחרת. חשוב לציין שבערבי שבת וחגים, החוק נכנס לתוקף כבר מהשעה 17:00 אחר הצהריים. החוק חל גם על הפעלת מכונות או ציוד בנייה אחר הגורם לרעש (חשוב לציין שהחוק אינו תקף באם מדובר במקרים של מניעת סכנות או הפרעות אחרות).

אתם ודאי שואלים את עצמכם מה לגבי השעות 14:00 – 16:00 הידועות בציבור כשעות מנוחה ביום בהן אין להרעיש. ובכן, בחוקים והתקנות לא קיים סעיף האוסר על עבודה בשעות אלו, אם כי בחוקי העזר של הרשויות המקומיות כן ניתן למצוא כללים בנושא הרעש, האוסרים על רעשים בשעות אלו.

נשאלת השאלה, כיצד יוכל אדם לממש את זכותו במידה והינו מרגיש שנפגע ממטרד רעש?

 

ראשית, אם מדובר באדם פרטי:

  • יוכל לפנות לגורם הרעש (איזור בנייה, אדם אחר שמבצע שיפוצים בביתו) בבקשה להפסקת הרעש.
  • יוכל לפנות למשטרת ישראל בבקשה להפסיק את הרעש. חשוב לדעת שבמקרים מסוימים תהיה המשטרה מוסמכת לתת קנס לגורם הרועש. דוגמא אחת לכך היא קנס בגין רעש חזק שנגרם מעבודות תיקונים, שיפוץ או התקנה של מתקנים בבניין מגורים בין השעות האסורות.
  • חשוב לציין, שעבודה בשעות אלו מהווה בחלק מהמקרים עבירה פלילית על פי החוק.

אם מדובר בגוף עסקי או ציבורי:

  • יוכל לפנות כאמור לגורם הרעש בבקשה להפסיק את הרעש.
  • יוכל לפנות לרשות המקומית או לממונה על איכות הסביבה ברשות המקומיתבכתב שמכיל כמה שיותר פרטים אודות המטרד. בנוסף, יש לציין את המקור החוקי לסמכותה לפעול.

חשוב לציין שבין אם מדובר בגוף עסקי או באדם פרטי, יוכלו כל אחד מהם להגיש תביעה אזרחית או תביעה פלילית בגין מטרד רעש.

 

 

 

כיצד אוכפים את התקנות למניעת רעשים?

 

על פי החוקים והתקנות, קנס על הפעלת מכונה כזו או אחרת באיזור מגורים בשעות האסורות שצוינות לעיל, ינוע בין 450 ש"ח ל- 900 ש"ח במקרים בהם מדובר בעבירה שחוזרת על עצמה. הקנס על עבודות שיפוצים בנייה או תיקונים בשעות האסורות ינוע בין 350 ש"ח ל- 700 ש"ח. משטרת ישראל, פקחי הרשויות המקומיות ופקחי המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה, הם הסמכויות העליונות לאכיפת החוקים והתקנות הללו. לכן, מעט לפני שאתם מתחילים את מלאכת השיפוצים בביתכם או בסביבתכם, מומלץ מאוד לוודא עם בעל המקצוע שעובד מולכם את שעות העבודה שלו ולהגדיר אותן מראש ועל פי חוזה, על מנת למנוע מעבר על החוק שיגרור קנסות כבדים, אי נוחות ומתחים ביניכם לשכנים, ובאופן כללי יוריד מההנאה שבתהליך השיפוץ והשדרוג.

חברה אמינה ומקצועית תכיר בכל החוקים והתקנות הללו, ותתעקש בפניכם על עבודה על פי החוק. ואתם? לכם רק נשאר להמתין בסבלנות וליהנות מהתוצאה.

 

 

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן