מבזקים

למידה מקוונת שוב על הפרק: כיצד תשרדו את "הגל השני"?

הלמידה המקוונת מרחוק מלווה את ילדי בית הספר ואותנו כהורים מזה כחצי שנה, מאז הסגר הראשון של ימי הקורונה בישראל, כאשר מה שהחל כסוג של כאוס הפך בהדרגה לשיטת לימוד מוסדרת ככל שניתן המחליפה את הלמידה הפרונטלית בכיתות בתקופת הקורונה המאתגרת. בשונה מלמידה פיזית בכיתה, הלמידה המקוונת דורשת מן התלמידים, ובעיקר גם מאיתנו ההורים, הרבה יותר היערכות והתאמות הנדרשות לביצוע תוך מתן תשומת לב ומעורבות הורית והיערכות טכנולוגית מתאימה.

עם חגי תשרי שבפתח, וכמובן הסגר השני המלא שבא עלינו לא כל כך לטובה, ריכזנו עבורכם מספר טיפים שיוכלו לסייע לכם ולילדים בהיערכות המאתגרת ללמידה המקוונת מהבית בשבועות הקרובים:

  1. רוחב פס גלישה – ראשית כל, זה הזמן לוודא כי רוחב פס הגלישה ברשת האינטרנט הביתית מספק, תואם את הצרכים והשימושים של כל בני המשפחה תוך דגש על מספר הילדים בבית, וכן כי האינטרנט האלחוטי פועל בעוצמה מתאימה בחדרים בהם הילדים מתוכננים לשבת וללמוד. במידה וקיימים קשיים בגלישה בזמן שימוש של מספר מכשירים, רצוי לפנות לספק האינטרנט לטובת הגדלת נפח ומהירות הגלישה ו/או לשלב מכשירים מרחיבי טווח וקליטה שיאפשרו גלישה מהירה וטובה יותר בכל חללי הבית.

 

  1. מחשב לכל ילד – מרבית בתי האב בישראל מצוידים במחשב מרכזי המשמש את כלל בני הבית ו/או מספר מחשבים ניידים ומחשבי כף יד, לאו דווקא ביחס ישיר לכמות בני המשפחה. על מנת לנסות ולהבטיח אפשרות של למידה מקוונת מרחוק לכל הילדים בבית, יש לדאוג ולסנכרן את כמות המכשירים על פי צורך. ישנן כיום מספר רשויות מקומיות המספקות מחשבים ניידים בהשאלה לתושבים לצורך זה בשילוב אגודות ועמותות אשר תורמות מחשבים ישנים וכמובן קיימת תמיד האפשרות לרכוש מחשבים מחודשים מיד שניה במחירים נוחים. במידה ואין אפשרות להצבת מחשב אישי לכל ילד, חשוב להגדיר ככל הניתן לוח זמנים קבוע לשימוש במחשבים הקיימים, תוך התחשבות במערכת ובצרכי הלמידה של כל אחד.

 

  1. ספרים וחוברות לימוד – לצד המחשבים והמכשירים הסלולאריים השונים, ספרי לימוד עדיין תופסים מקום מרכזי חשוב במסגרת הלמידה מרחוק. חשוב לדאוג כי הילד יושב לכל שיעור מקוון עם הספרים והחוברות הנדרשים בהתאם למערכת. מלבד המטלות והמשימות המקוונות שמקבלים הילדים במהלך הלמידה אונליין, ישנן גם מטלות ושיעורי בית שהם מתבקשים לעשות במחברות או חוברות עבודה בהתאם לתוכנית הלימודים השנתית, כאשר בתי ספר רבים מיישמים שיטת למידה עצמית משולבת בה הילד מקבל מטלות בהודעות מן המורה, ומבצע אותם באופן עצמאי בחוברות הלימוד.

 

  1. ניהול סדר יום – הלמידה מהבית טומנת בחובה לא מעט אתגרים, בניהם שלל הפיתויים והסחות הדעת הקיימות עבור הילדים בסביבה הביתית. כדאי להגדיר מראש ולנהל סדר יום, לקבוע מועדי הפסקות ואת ייעודן, כאשר בזמן הפסקה קצרה מומלץ להתרענן, לאכול משהו קל, אולם מיותר להדליק טלוויזיה ולשקוע בסדרה או לשחק משחקי גיימינג שמבטלים תחושת זמן ויכולים לארוך שעות…

 

  1. וכמובן ענייני האוכל – בעוד שתלמיד שיוצא אל יום לימודים בבית הספר יצטייד בכמות כריכים מותאמת לאורך יום הלימודים, בפרי ו/או בחטיף ובבקבוק מים, הלמידה מן הבית תותיר אותו קרובה אל המטבח לאכול ככל העולה על רוחו. יחד עם זאת, כאשר מדובר ביום של שיעורים מקוונים המתקיימים אונליין, מומלץ להיערך באופן שלא ייאלץ אותו לבטל זמן מיותר כל הכנת כריכים או ארוחות לאורך היום. במידה וההורים עובדים והתלמיד נותר בבית לבדו, מומלץ להכין מראש כריכים בדומה ליום לימודים רגיל, וכן לצייד את הבית בפירות ומאכלים קלים המתאימים להפסקות הקצרות בין השיעורים.

 

המאמר באדיבות צוות אתר גולדבוקס goldbooks.co.il

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן