מבזקים

טראמפ הורה על הוצאת כוחות מאפגניסטן ומעירק

לפני כעשרה ימים פיטר טראמפ את מארק אספר, שר ההגנה, מתפקידו ובמקומו מינה את כריסטופר מילר כממלא מקום זמני. בעברו שירת מילר כקצין בכוחות המיוחדים ומומחה בינלאומי ללוחמה בטרור.

.

יחד עם מינויו של מילר, מינה טראמפ את קולונל בדימוס דאגלס מקגרגור ליועצו הבכיר של מילר, מספר חודשים לאחר שמקגרגור מונה לשגריר ארה"ב בגרמניה. שני האישים ידועים בדעותיהם כי על ארה"ב להסיג את כוחותיה מאפגניסטאן.

.

מיד עם כניסתו לתפקיד, מיהר מילר להצהיר בהודעה ראשונה לשירותים המזויינים, כי בכוונת ממשל טראמפ, להאיץ את נסיגת כוחות ארה"ב מאפגניסטן והמזרח התיכון, באומרו ש"הגיע הזמן לחזור הביתה, כל המלחמות חייבות להסתיים, וכי רבים עייפים מהמלחמה".

.

מילר הסביר זאת על רקע טענתו, שהכוחות האמריקאיים קרובים להבסת ארגון אל-קאעידה, וכעת נדרש לעבור לשלב הפשרות והשותפות מול המדינות בהן פעלה ארצות הברית, בדגש לאפגניסטאן ועיראק.

טראמפ, מאז שנכנס לתפקידו לפני ארבע שנים, פעל להסגת כוחות ארה"ב משתי המדינות ובמהלך השנים האחרונות קוצצו למעלה מ- 60 אחוזים מהכוחות האמריקאיים שפעלו באפגניסטאן, לאחר הסכם השלום שנחתם עם הטאליבן. בבחירות הבטיח טראמפ כי בכוונת הממשל להשאיר באפגניסטאן, לא יותר מ- 2500 חיילים אמריקאיים עד פברואר.

.

כששעונו מתקתק במהירות, נראה כי טראמפ מנסה להאיץ את תהליכי היציאה מאפגניסטאן, כשהוא מקיף עצמו בחברת נאמנים לו, התומכים במהלכיו ומנסים לסייע לו בשאיפותיו.

.

יש הרואים את מהלכיו המהירים של טראמפ כשגויים, כדוגמת ראש המטות המשולבים, גנרל מארק מיליי, אשר הביע התנגדות למהלכי טראמפ וכינה אותם "ספקולטיבים". לטענת ראש המטות המשולבים נסיגה מזורזת אינה אפשרית גם בהיבט הלוגיסטי, והיא תגרור אחריה בהכרח השארת ציוד צבאי רב, כלי רכב וחימוש כבד.

.

מהלכיו המהירים של טראמפ מייצרים בשטח מצב בו מוסרים כל המנופים מול מורדי הטאליבן, שעל אף הסכם השלום ממשיכים בהתקפותיהם ובפעולותיהם המזויינות, ועל רקע ההתקדמות המועטה בשיחות השלום עם ממשלת אפגניסטן.

ביידן שותף, באופן כללי, לרצונו של טראמפ לסיים את המלחמה הארוכה ביותר שניהלה עד כה ארה"ב, אך לא במהירות ובקצב בהם מנסה טראמפ לפעול. על פי תפיסתו של ביידן הישארותו של כוח צבאי אמריקאי במדינה קריטי על מנת להשפיע על שיחות השלום בין ממשלת אפגניסטן למורדי הטליבאן, ועל מנת לקעקע כל אפשרות לחזרת הטרור למדינה השסועה.

.

יש לציין, שגם צרפת הביעה דאגה ממהלכיו המהירים של טראמפ, וחוששת שעזיבה מזורזת של  ארה"ב את אפגניסטן ועיראק, תגרום להפסקת מהלכי השלום, חזרת הטרור למדינות, ומכך גם להקרנת הטרור לאירופה בכלל, ולצרפת בפרט.

.

מהלכיו של טראמפ אם ימומשו, יותירו את ממשל ביידן מינואר הקרוב, ללא כל כלים ומנופים להשפעה על תהליך השלום באפגניסטאן, וסביר יהיה להניח שיחזירו את הטאליבן לפעול בעוצמה כנגד הממשל במדינה מתוך כוונה לשלוט בה.

.

בנוסף, סביר שהיציאה האמריקאית תביא להחייאתם מחדש של ארגוני הטרור במדינות המזרח התיכון ולסבבי פיגועים חדשים בשנים הקרובות.

.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן