במסגרת כנס אבטחת מידע בגרמניה, הציגו שני חוקרים, שהם יכולים לפתוח באמצעות תקיפת סייבר את דלתות הרכב של טסלה, במהלך נסיעה.
שני החוקרים הגרמניים מחברות Kunnamon ו- Comsecuris GmbH, ביצעו את התקיפה על רכב טסלה באמצעות רחפן, המצוייד במשדר Wi-Fi, דרכו שודר הקוד הזדוני אל מחשב הרכב. הרחפן טס מעל הרכב הנוסע, ולאחר פחות מדקה, כשהוא משדר אל מחשב הרכב את הקוד, נפתחו דלתות הרכב ודלת תא המטען שלו.
ההשתלטות על מחשב הרכב התאפשרה בזכות פרצת אבטחה שגילו שני החוקרים הגרמניים באחד מרכיבי המחשב של הרכב היוקרתי, פרצה זו מאפשרת לחדור למחשב הרכב ולעשות בו כרצונם של התוקפים, לרבות שינוי מצבי המושבים וההגה, פתיחת הדלתות ופונקציות נוספות בפנים הרכב, אך לא לשלוט ברכב עצמו.
שני החוקרים הסבירו, כי ניתן להרחיב את השימוש בפרצת האבטחה שהתגלתה ולהחדיר לרכב פוגענים אחרים, כך שלא רק הרכב הספציפי יהיה תחת תקיפת סייבר, אלא להדביק בתוכנה הזדונית רכבי טסלה נוספים, שכולם עושים שימוש ברשת Wi-fi.
פרצת האבטחה שהתגלתה ברכב נסגרה כמעט מיידית על ידי טסלה.
ובמבט רחב יותר, הרי שכמעט בכל הרכבים כיום משולבים מחשבים מתוחכמים השולטים על הרכב, ומאפשרים לו להיות יעיל יותר בתצרוכת הדלק וביכולותיו, ולשרת אותנו במערכת בידורית מהודרת ונוחה יותר, במערכת ניווט משולבת ברכב וביכולות נוספות. כל אלו מקושרות באמצעות לעולם החיצון ואלינו בערוצי Wi-fi, BlueTooth וסלולר. ערוצי התקשורת הם פתח להשתלטות על מחשבי הרכב.
הניסוי עם רכב טסלה, שבוצע תוך שימוש ברחפן, במהלך נסיעתו של הרכב, מדגים את איום הסייבר על הרכבים הממוחשבים בהם אנו נוסעים. יצרני הרכב ייאלצו להתמודד יותר ויותר מול איומי הסייבר המתפתחים גם בתחום זה.
עניין מרכזי