בשנים האחרונות אנשים פרטיים, יוצרים וגם עסקים הפכו את אינסטגרם לזירה החברתית המובילה דרכה הם צוברים עשרות אלפי, מאות אלפי ואפילו מיליוני עוקבים. בהתחלה היו לנו רק פוסטים פשוטים עם תמונה וקצת מלל, אך במהלך השנים נוספו גם אפשרויות אחרות כמו למשל "רילס" (Reels) וסטוריס שנתנו לנו אפילו יותר הזדמנויות להגיע לקהלים חדשים וליצור איתם מעורבות.
אז איך המומחים עושים את זה? אילו פוסטים וסטוריס עובדים הכי טוב?
1.סטוריס עם סטיקרים (מדבקות)
סטיקרים הם אלמנטים אינטראקטיביים שיושבים בתוך סטוריס ומאפשרים לכם להפעיל את הצופים או להציג להם משהו מיוחד. לדוגמה, יש סטיקרים של ספירה לאחור, סטיקרים של שאלות פתוחות (איזו מנת ספישל שלנו היית רוצה לראות) ואפילו סטיקרים של חידונים.
מכיוון שיש בסטיקרים האלו אלמנטים של ציפייה (למעשה טיזינג) ותחרותיות, הם יכולים להעלות מאוד את המעורבות ולגרום גם לאנשים שמעולם לא נחשפו אליכם להתחיל לעקוב אחריכם.
2.פוסטים מסוג קרוסלה לשימוש מאוחר יותר
בעולם התוכן יש מושג שנקרא "תוכן ירוק עד". הכוונה היא לתוכן שתמיד יישאר רלוונטי. אפשר לשלב תוכן שכזה עם פוסטים מרובי תמונות ("קרוסלה") בסגנון כמה "טיפים קצרים לחיים ארוכים" ולעודד את הגולשים לשמור אותם לצפייה חוזרת. לדוגמה, "5 הרגלים שיעשו לכם טוב על הבוקר".
3.אל תפחדו לפרט
העובדה שבאינסטגרם יש שליטה בלתי מעורערת לתוכן ויזואלי גורמת לכך שלא מעט אנשים מסתפקים בהעלאה של תמונה עם כמה מילים לצדה. לכן, זה אולי יפתיע אתכם שעל פי סקרים שונים דווקא קיים מתאם חיובי בין מספר התווים בטקסט הנלווה לבין שיעורי המעורבות. למשל, ב-2020 פוסטים בלי טקסט בכלל או כמה מילים בלבד זכו בממוצע לשיעור מעורבות של 5%, אך פוסטים שהשתמשו במספר המקסימלי של אלף תווים (משהו כמו 20 שורות במסך הצר של הסמארטפון) זכו לשיעור מעורבות קרוב מאוד ל-6%. הבדל יחסי של כמעט 20%!
אגב, באתר Later יש מאמר מקיף בנושא האלגוריתם של אינסטגרם לשנת 2021 ואיך הוא משפיע על המעורבות בפרופיל שלכם.
4.עשו "סוויצ'" בכל מה שנוגע לסרטונים
אינסטגרם (או יותר נכון חברת האם "פייסבוק") ידועה בכך שהיא נוהגת "להשאיל" תכונות פופולאריות מאתרים ורשתות חברתיות שמתחרים בה. אחד הטרנדים שנכנסו לאופנה לאחרונה והושקו רשימת גם בישראל הם ה-Reels בסגנון TikTok. מדובר כאן בסרטונים קצרים יחסית באורך שבין 15-30 שניות. כלומר, מדובר באורך של קצת יותר מפרסומות שאותה אנחנו רואים ביו-טיוב.
ההבדל הזה מחייב אותנו לחשוב בצורה קצת אחרת על הסרטונים שאנחנו משתמשים בהם: הם צריכים להיות ממוקדים, להתחיל בעיקר ולא במה שמסביב. אם המוצר או הקונספט שלכם מורכב ופחות מתאים לאורך הזה, סרטונים בהילוך מהיר או שילוב של כמה תמונות סטילס עם חיתוכים חכמים ביניהן יכולים להיות דרך טובה להתגבר על כך.
5.אל תשכחו את הטיימינג
לכל פרופיל יש קהל יעד עם מאפיינים דמוגרפים מעט שונים מבחינת גיל, מגדר ואפילו אזור מגורים. כל אלו משפיעים על השעות הפופולאריות בהן הוא נוהג לשוטט באינסטגרם ליותר מכמה שניות. (לדוגמה, בדרך לעבודה).
יש כל מיני גרפים ואתרים שמנסים לנתח מהו הזמן הטוב ביותר לפרסם באינסטגרם, אבל אצלכם השעות האלו עשויים להשתנות, ולכן הדרך הכי טובה להבין מהן השעות שעובדות בצורה הכי טובה עבורכם היא לנסות להדביק בשעות או ימים שונים ולבדוק את החשיפה והמעורבות של הפוסטים בתוך לוח הניהול שלכם (זמין רק לחשבונות יוצרים או עסקים).
רוצים חשיפה נוספת? השתמשו בקמפיינים ממומנים באינסטגרם
למרות שבניגוד לפייסבוק, באינסטגרם גם פוסטים לא ממומנים יכולים לזכות לחשיפה גבוהה (לפחות בינתיים…), אחת הדרכים להגדיל את החשיפה לפוסטים או סטוריס אפילו יותר היא באמצעות קמפיינים ממומנים. קמפיין כזה יכול לקחת פוסט או סטורי ששמרתם ולחשוף אותו לקהל יעד גדול הרבה יותר, אבל כזה שעדיין מאופיין בתחומי עניין או נתונים דמוגרפים שדומים למי שכבר עוקב אחריכם..
אתם כמובן לא מוגבלים לפוסטים בלבד ויכולים ליצור מודעות רגילות שישתלבו בפיד שהמשתמשים רואים (או במסך ה-Explore) ממש כמו בפייסבוק.