מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בביה"ח שיבא, פרופ' גליה רהב, חושפת תופעה הולכת ומתרבת לפיה הנדבקים באומיקרון אמנם עוברים אותה בדרך כלל אם הם מחוסנים באופן קל אבל בכך לא מסתיים העניין.
בראיון ברדיו גילתה הפרופסור רהב כי
"אנחנו מזהים תופעה של מחלימי אומיקרון שמידרדרים לאשפוז במצב קשה לאחר כ-10 ימים, עם בעיות רפואיות שונות שלא בהכרח קשורות לדרכי הנשימה", אמרה רהב.
המשמעות היא שאין לזלזל באומיקרון וחייבים להישמר ככל הניתן כדי שלא להידבק. המידע הזה חשוב דווקא על רקע ביטולו הכמעט סופי של התו הירוק החל מהיום זאת למרות שיא בתחלואה קשה ומאות הרוגי הנגיף בכל שבוע.
כנהוג בעולם המערבי, הממשלות מעבירות את האחריות לאזרחים בשל ההתנגדות להגבלות מצד המימשלים. בקנדה למשל מתקיימות זה שבוע ימים הפגנות ענק של בעלי משאיות המתנגדות להגבלות מכל סוג שהוא.
בשל ההפגנות פונה ראש הממשלה הקנדי טרודו מביתו והועבר למקום בלתי נודע. טרודו גם נדבק בקורונה ומחלים ממנו. מסתבר שאזרחי העולם המערבי החופשי כה רגילים לחופש אישי ואפשרות הבחירה ללא התערבות השלטונות עד שכמעט בלתי ניתן לכפות על הציבור סגרים והגבלות יתר לתקופות ממושכות.
לפי שעה, חרף התחזיות של המומחים שקיוו לקץ הגל הנוכחי עד סוף ינואר לכל המאוחר, התחזיות מתבדות ומספר הרוגי הנגיף הולך וגדל ללא שום אפשרות להשיג שליטה על ממדי ההדבקה.
עניין מרכזי