היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה נכנסה לתפקידה ובנאומה הראשון הציבה בראש משימותיה את השבת אמון הציבור במערכת אכיפת החוק בישראל.
"הימים האחרונים מלמדים על ירידה מדאיגה באמון הציבור. אי אפשר להתעלם מהשפעתם של אירועים חיצוניים והתקפות על מערכת המשפט ואכיפת החוק, אבל לא נכון לייחס את הירידה באמון הציבור ביועמ"ש אך ורק לגורמים חיצוניים".
לדבריה, "חיוני להישיר מבט פנימה ולבחון את עצמנו מבלי לחשוש מביקורת ומעריכת השינויים הנדרשים לשם שיפור עבודתנו. מטבע הדברים אחד הנושאים הראשונים אליו אדרש עם כניסתי לתפקיד קשור בטענות אודות פעילות משטרת ישראל בהפעלת אמצעים טכנולוגיים מסוימים. הטיפול בנושא זה יהיה לאורם של העקרונות עליהם עמדתי".
היועמ"שית דרשה את משנתה ואמרה כי היסוד השני העומד בבסיס תפיסתה את התפקיד הוא עיקרון שלטון החוק. "הרשות המבצעת על כלל מרכיביה נדרשת לפעול להגשמת מדיניותה במסגרת גבולות הדין, ואנו בייעוץ המשפטי הציבורי צריכים לסייע בידה על מנת לעשות כן. הייעוץ המשפטי אינו קובע את מדיניות הממשלה. זה תפקידם של נבחרי הציבור. תפקידנו הוא להקנות לדרג המדיני ולגורמים המקצועיים ברשות המבצעת את הכלים המשפטיים על מנת להגשים את מדיניותם ולמלא את תפקידם". לדברי בהרב-מיארה, "חובתן של רשויות השלטון לפעול בהתאם לדין ובגבולות החוק היא מושכלת יסוד בשיטתנו המשפטית".
שר המשפטים גדעון סער, הדגיש בדבריו כי בראש סדר היום של בהרב-מיארה יוצבו הצורך בהגברת המשילות והמלחמה בפשע המאורגן, הפחתת העומס על מערכת בתי המשפט והצורך לטפל בעבירות קלות מחוץ למישור הפלילי. סער התייחס גם לצורך לוודא שמערכת אכיפת החוק משתמשת בסמכויותיה בהתאם לחוק, ואמר: "השמירה על זכויות וכבוד האזרח בהליכי חקירה ומשפט היא חובתן של רשויות החקירה והתביעה, ויש להקפיד על כך הקפדה יתרה. רשות שפועלת כך ומשתדלת לפעול כך כל העת היא רשות חזקה יותר, ולא חלשה יותר".
בהרב-מיארה עבדה במשך 30 שנה בפרקליטות האזרחית במחוז תל אביב והמרכז. ב-2008 מונתה לתפקיד פרקליטת מחוז תל אביב-אזרחי, וקודם לכן הקימה וניהלה את המחלקה המינהלית בפרקליטות. בחמש השנים האחרונות עבדה כיועצת למשרד עורכי דין פרטי.
עניין מרכזי