שבוע האימונים האינטנסיבי שקיימו יחידות ישראליות ברחבי קפריסין עורר ויכוח ציבורי נרחב וכלל ביקורת נוקבת על המהלך מצד הממשלה. מפלגת האופוזיציה הראשית כינתה את התרגיל הצבאי המשותף עם צה"ל "התפתחות מסוכנת למדינה".
נטען כי "אסור היה להפוך את השטחים והערים של ארצנו למגרשי אימונים של אף צבא זר", טענה מפלגת "אקל" הקומוניסטית. "קפריסין צריכה להימנע משיתוף פעולה עם צבא זר עם היסטוריה של כיבוש, קולוניזציה, פשעי מלחמה והפרת חוקים בינלאומיים, כל אלה מזכירים לנו את הכיבוש הטורקי באי".
רבים בקפריסין התרעמו על כך שהמדינה מארחת תרגילים צבאיים בינלאומיים יכולה לזכות אותם בהצטרפות להתנגדות לטורקיה – אך המפלגה דוחה את התפיסה הזו.
"לא המיליטריזציה של השותפויות האזוריות שלנו ולא הפיכת המשמר הלאומי שלנו לתמיכה באנשי צבא של הצבא הישראלי משרתים את האינטרסים והביטחון של ארצנו ואנשינו", נכתב בסיכום ההצהרה.
בתקשורת הקפריסאית דווח כי לאורך כל התרגיל, התלוננו תושבים המתגוררים בסמיכות לאזורי התרגיל על רעש של כלי רכב צבאיים, מסוקים ורעש של ירי ארטילרי. ישראלית המתגוררת באי סיפרה כי "20 יסעורים חלפו בגובה נמוך מעלינו במשך כמעט שבוע ימים. הרעש הכבד נשמע כל השבוע, אבל הרוב היו בעד התרגילים כי מבינים שזו הפגנת כוח מול טורקיה". לדבריה, "מצד אחד כתבו שזה מרגיע שישראל תומכת בקפריסין, מצד שני הדגישו את הצד הפלסטיני וכתבו שישראל מדינה כובשת".
עניין מרכזי