נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי נשא נאום חוצב להבות שהוקלט ושודר בעצרת האו״ם שבו הדגיש כי עמו וצבאו לעולם לא ייכנעו לפוטין. הוא דרש מהעולם החופשי להתייצב ביתר שאת לצד אוקראינה במטרה לגרש את הפולש הרוסי.
זלנסקי הציג תנאים מחמירים לסיום הלחימה שלדבריו אינם ניתנים למשא ומתן. הוא גם דרש לסלק את רוסיה ממועצת הביטחון ולהעניש ה על פלישתה.
חמישה תנאים הציג הנשיא הרוסי לסיום המערכה בהם ענישה על התוקפנות הרוסית, השבת ביטחון אוקראינה, שלמות טריטוריאלית ומתן ערבויות ביטחוניות. נשיא אוקראינה מתח ביקורת על המדינות ששומרות על עמדה ניטרלית ביחס למלחמה ואמר שהן פוגעות במאמץ להביא שלום וביטחון. זלנסקי נשבע לכבוש מחדש את כל השטח שכבש הצבא הרוסי.
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ונשיא איראן אבראהים ראיסי נאמו בעצרת בניו יורק והערב ינאם ראש ממשלת ישראל יאיר לפיד.
הנשיא ביידן תקף את פוטין, הזהיר מפני מלחמה גרעינית והדגיש את פתרון שתי המדינות. "רוסיה הפרה ללא בושה את העקרונות המרכזיים של אמנת האו"ם. אף אחד לא איים על רוסיה ואף אחד חוץ ממנה לא חיפש קונפליקט. המלחמה באוקראינה היא מלחמה של איש אחד".
ביידן אמר כי ארצות הברית מחויבת לביטחונה ותומכת בפיתרון שתי המדינות: "אנחנו נמשיך לקדם שלום מתמשך ובר קיימא באמצעות משא ומתן בין היהודים ומדינת ישראל לבין העם הפלסטיני, שראוי למדינה".
נשיא איראן אבראהים ראיסי התייחס לסוגיית הגרעין, אך לפני כן הרים תמונה של מפקד כוח קודס שחוסל וכינה אותו "לוחם חופש שהפך לקדוש". הוא טען כי פיתוח הגרעין של איראן נועד למטרות שלום. עם תחילת נאומו של הנשיא האיראני יצא שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן מן האולם במחאה ואמר: "האו"ם ירד היום לשפל מוסרי חדש".
עניין מרכזי