נשיא לבנון, מישל עאון וראש ממשלת ישראל, יאיר לפיד, חתמו על ההסכם הימי ההיסטורי בין שתי המדינות המסדיר את הפעילות בגבול הימי הצפוני בין שתי המדינות.
קודם לכן נערכה ישיבה מיוחדת של הממשלה שבה אושר ההסכם. ראש הממשלה לפיד אמר בישיבה:
"זהו הסכם שמחזק ומבצר את בטחון ישראל ואת חופש הפעולה שלנו מול חיזבאללה והאיומים מצפון. יש קונצנזוס נדיר בכל מערכות הבטחון על החיוניות של ההסכם. שר הבטחון בני גנץ, צה"ל, מוסד, שב"כ והמל"ל, כולם כאחד חתומים על המהלך ועל תרומתו לבטחון ישראל ולצרכים המבצעיים שלנו", אמר.
"זהו הישג מדיני, לא כל יום מדינת אוייב מכירה במדינת ישראל, בהסכם כתוב, למול כל הקהיליה הבינלאומית. לא כל יום ארצות הברית וצרפת מתייצבות מאחורינו ומעניקות ערבויות בטחוניות וכלכליות להסכם".
לפיד הוסיף "זהו הישג כלכלי. אתמול החלה ההפקה ממאגר כריש. ישראל תקבל 17% מהרווחים של מאגר כאנה-צידון, המאגר הלבנוני, מה שיכניס למשק המדינה כסף שישמש לרווחה ובריאות, חינוך ובטחון".
נשיא לבנון מישל עאון הגיב לחתימה על הסכם הגבול הימי בין ארצו לישראל, שהושגה בתיווך אמריקני.
"עשינו את העסקה הימית עם ישראל כדי שלא תהיה מלחמה", אמר עאון, שהדגיש כי ההסכם אינו מהווה חוזה שלום עם ישראל.
ראש הממשלה החלופי, נפתלי בנט התייחס בדבריו גם למצב הפוליטי וקרא להקים לאחר הבחירות ממשלת אחדות רחבה. בנט בפתח ישיבת הממשלה: "אני קורא להקים יום לאחר הבחירות ממשלת אחדות רחבה של המפלגות הציוניות מימין ומשמאל"
אחר הצהריים נערך טקס החתימה המיוחד בבסיס האו"ם בנאקורה סמוך לראש הנקרה בשטח הלבנוני, בהשתתפות צוות המו"מ הישראלי ומשלחות מלבנון, מארה"ב ומהאו"ם.
בהודעה על השתתפותה נאמר מפי שרת החוץ של צרפת קתרין קולונה כי "מדובר בהסכם היסטורי שצרפת תרמה לו באורח פעיל, כסיוע לתיווכה של ארה"ב". מקורות לבנוניים וצרפתיים מסרו כי עיקר הסיוע הצרפתי התבטא בתיווך ושיחות עם מנהיגי חיזבאללה. בשעות הערב, אחרי החתימה והנאומים, ייפגש לפיד עם המתווך האמריקאי עמוס הוכשטיין.
עוד לפני החתימה של ההסכם החלה אתמול הפקת הגז מהמאגר כריש שבבעלות חברה בריטית יוונית. בהודעת החברה נמסר: "הזרם הולך וגובר באופן יציב".
הממונה על הנפט במשרד האנרגיה, חן בר יוסף: "בימים ובשבועות הקרובים יושלמו תהליכי ההרצה והבדיקות המקצועיות שילוו אותם על מנת לאפשר הפקה סדירה ורצופה למשק הישראלי".
כריש היא האסדה השלישית המחוברת למערכת הגז הישראלית, יחד עם מאגר תמר ולווייתן. כריש, בבעלות החברה היוונית־בריטית אנרג'יאן, הוא המאגר הקטן ביותר מבין השלושה, וכמות הגז בו מוערכת ב־75 BCM, לעומת 300 BCM בתמר ויותר מ־600 BCM בלווייתן.
״עניין מרכזי״