מבזקים

קורסי הכנה לפסיכומטרי – איך לבחור קורס מומלץ?

אחת השאלות המרכזיות שמעסיקות צעירים בישראל היא איפה כדאי להם ללמוד קורס הכנה לפסיכומטרי לקראת הבחינה. הציון בבחינה יכול להכריע אם יגשים התלמיד את חלומו ויתקבל ללימודי רפואה, משפטים או מדעי המחשב שעליהם חלם כל חייו או שייאלץ להתפשר!

הציון הממוצע הארצי אינו מזהיר 536 נקודות, ולכן רבים מהניגשים לבחינה בוחרים קורס הכנה לפסיכומטרי שיאפשר להם להגיע הרבה יותר מוכנים לבחינה. יצאנו לבדוק, איך תבחר קורס הכנה שתפור עליך?

קורסי הכנה לפסיכומטרי מוצעים בישראל כמעט בכל עיר. יש הבדלים רבים בין הקורסים השונים, החל מהמחיר, דרך אופן הלימוד (קורס מקוון או פרונטלי), מספר המפגשים, רמת ההוראה, ספרי הלימוד, הציון ועוד.

כדי לעזור לך לבחור בקורס הכנה מוביל אספנו קריטריונים אחדים ששווה לבדוק רגע לפני שאתה נרשם לקורס. בין היתר, החלטנו לשתף גם המלצות על קורסים מוצלחים במיוחד.

ותק ומוניטין – כמו כל בית עסק, גם בתחום ההדרכה לפסיכומטרי יש מכונים שעשו לעצמם שם לאורך שנים ונחשבים לבתי ספר מצוינים. זה בהחלט קריטריון שכדאי להביא בחשבון, אם כי בדרך כלל מדובר בקורס קצת יותר יקר.

לרוב, בבתי ספר ותיקים (מעל 10 שנים) יש מדריכים מנוסים, ערכה של ספרי לימוד ועזרים טכנולוגיים. המכונים היותר בולטים כיום הם: יואל גבע, מור קורן וקידום, ובשנים האחרונות נוספו לרשימה עוד מכונים.

מספר תלמידים בקבוצה – מספר התלמידים שישבו איתך בשיעור או בתגבורים ישפיע על החוויה הכללית שלך בקורס.

לרוב, בכיתות גדולות, שבהן לומדים כ-32 תלמידים, החלק החברתי יכול להיות נחמד – הלימודי קצת פחות. זה לא מתאים לכל אחד.

תלמידים ברמה גבוהה ירצו להתקדם מהר יותר בחומר, תלמידים הסובלים מבעיות קשב וריכוז ירצו ללמוד לאט יותר, תלמיד שחזק במילולי ירצה שישבו איתו יותר בכמותי – לא פשוט לתלמיד ולמורה ללמוד או ללמד בכיתה שבה כל תלמיד עומד ברמה שונה.

גודל אידיאלי, מבחינתנו, הוא כיתה קטנה של 10 עד 12 תלמידים עם חלוקה לרמות. כך התלמיד מרגיש בנוח ללמוד עם תלמידים ברמה שלו ולשאול שאלות מתי שצריך. מצאנו כי מור קורן פסיכומטרי מלמד בדיוק בשיטה הזו.

היקף התרגול הכיתתי בכל נושא – חלק מהנושאים של הבחינה הפסיכומטרית לא פשוטים להבנה וללימוד. לכן יש חשיבות רבה להקדשת זמן רב לפתרון משותף בכיתה, יחד עם המדריך, של שאלות בנושאים מורכבים במיוחד.

יש מכונים שבהם מספיקים לעבור על שאלות בודדות מכל נושא (כ-6 תרגילים), ואחר כך התלמיד נאלץ להסתדר לבד עם שיעורי הבית וללמוד באופן עצמאי.

מכונים שבהם מבינים את חשיבות התרגול בכיתה מספיקים לפתור באזור ה-10 תרגילים בנושא, והמדריך מעניק הסבר ודרך פתרון מלאה לכל תרגיל.

הופתענו לגלות כי מור קורן פסיכומטרי מלמד בכיתה כ-18 ואף 20 תרגילים בכל נושא, בדגש על דרך פתרון קצרה – פחות מדקה לתרגיל.

מחיר – קורסים פרונטליים מלאים בדרך כלל עולים בין 4,800 ל-9,480 שקל ולעתים אף יותר.

מצאנו הרבה תלמידים שחיפשו קיצורי דרך ובסופו של דבר הצטערו!

היו תלמידים שלמדו פעם ראשונה בקורס מוכר בכיתה גדולה, של מעל 30 תלמידים, הוציאו ציונים סביב הממוצע של המרכז הארצי (546), למדו פעם נוספת לבדם ולא הצליחו לשפר את הציון.

בפעם השלישית, לאחר חיפוש והשוואה בין כמה קורסי פסיכומטרי, הם הגיעו למור קורן והצליחו לשפר משמעותית את הציון – ביותר מ-130 נקודות! לא שווה לאף אחד לבזבז שנה מהחיים בשביל לקבל ציון גבוה בבחינה!

לסיכום, לא לוותר על פגישה עם יועץ לימודים או על שיעור ניסיון – בבתי הספר שנבדקו הנציג יציע לקחת את פרטי כרטיס האשראי שלך כדי לשריין לך מקום בקורס ללא בדיקה. זה פחות מומלץ!

השוואה בין קורסי פסיכומטרי באמצעות פגישה עם יועץ לימודים או שיעור ניסיון תאפשר לך לבדוק מקרוב את ה"אני מאמין" של המכון. כדאי לך לראות את ה"מוצר" לפני שאתה משלם עליו. בדוק את רמת השאלות בספרים ואת שם המרצה. אל תעשה הנחות למכון ובקש לראות ציונים של תלמידים שהוציאו מעל 720. כך תהיה בטוח שבחרת נכון!

 

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן