מחקר רחב היקף שנערך בקרב מחלימי נגיף הקורונה מעלה ממצאים לא סימפטיים: מרבית המחלימים מתלוננים על תסמין פוסט-קורונה אחד לפחות שממנו הם סובלים. הנתונים פורסמו על ידי משרד הבריאות.
מדובר בממצאי מחקר המרכז הלאומי לבקרת מחלות במשרד הבריאות שפורסמו היום ולפיהם המחלימים דיווחו לרופאים על קושי בתפקוד גופני וקוגניטיבי ובביצוע פעולות יומיומיות.
המחקר העלה גם כי פחות מחלימים חזרו לעבודה מלאה לעומת קבוצת הביקורת ולעומת זאת נמצאו יותר פניות לקבלת טיפול מרופאים, פניות לחדרי מיון וכן על יותר אשפוזים.
המחקר בחן כ-2,200 מחלימים מקורונה לעומת כ-1,000 בני אדם שלא חלו. תוצאותיו מעלות כי 58.5% מהמחלימים מקורונה דיווחו על תסמין אחד לפחות ממנו סבלו 18 חודשים לאחר שחלו, כ-32% יותר מאשר בקבוצת הביקורת. כ-33% מהמחלימים דיווחו על עייפות לעומת 8% מקרב מי שלא חלו, 25% על ירידה בכושר הגופני לעומת 7% מקבוצת הביקורת, 24% על קשיים בריכוז לעומת 4.5% מקבוצת הביקורת ו-11.5% על חרדה ודיכאון לעומת 4% בקבוצת הביקורת. תסמינים נוספים שעליהם דווח בין השאר הם נשירת שיער, כאבי ראש, אובדן חוש טעם וריח ומצבי רוח משתנים.
מנהלת המרכז לבקרת מחלות, פרופסור ליטל קינן בוקר, אמרה לכאן חדשות כי הנתונים מעלים שפוסט-קורונה גורמת לעומס על מערכת הבריאות. קינן בוקר הוסיפה כי יש להעלות את מודעות רופאי המשפחה להשלכות ארוכות-הטווח של מחלת הקורונה ולתת מענה רפואי ותמיכתי הולם למחלימים שמדווחים על תסמינים מתמשכים.
״עניין מרכזי״