מבזקים

מועצת העיתונות: לחקור את תקיפת הצלם בידי שוטרים במהלך המחאה

IMG_8681

בעקבות הפגיעה בצלם "הארץ" רמי שלוש על ידי שוטרים בעת שניסה לסקר ולתעד הפגנה בחיפה – קוראת מועצת העיתונות והתקשורת לצמרת המשטרה לתחקר את האירוע ולהטמיע בשורותיה ובשורות משמר הגבול את החובה לאפשר לתקשורת למלא את שליחותה ללא כל פגיעה ולשרת את הציבור בדרך הטובה והמדויקת ביותר. זאת בהבאת תמונת מצב כמות שהוא ומקרוב ככל האפשר לזירה הסוערת.

כזכור, במהלך פגישה בין נשיא המועצה המשנה בדימוס לנשיאת בית המשפט העליון חנן מלצר לבין מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי גובש סיכום ברור לפיו תפעל המשטרה גם בשטח סוער כדי לאפשר לתקשורת למלא את שליחותה.

נוכח החבלה במצלמה של צלם ערוץ 14 בצוות הכתב עתי שלו והפרעה לו לבצע את שליחותו קוראת המועצה למפגינים לאפשר לכל ערוץ וכל כלי תקשורת לסקר את השטח והקורה בו ללא כל הפרעה או פגיעה במדווחים ובציודם.
דיווחים על פגיעה בתקשורת הגיעו במשך היום המתוח – והם מחזקים את הצורך להגביר בדחיפות את המודעות לחשיבות פעולתה ללא הפרעה של התקשורת בהבאה מקצועית ואמינה של מידע. זאת הן בקרב משטרה ומשמר הגבול והן בקרב מפגינים.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן