גובר הלחץ הבינלאומי על ישראל לסיים את הלחימה בעזה למרות שבחודש השלישי למלחמה טרם הושגה אף לא אחת משלוש המטרות שנתניהו מכריז עליהן השכם והערב.
בליל שבת קיימה מועצת הביטחון של האו״ם דיון מיוחד בנושא המלחמה בעזה בסיומו הצביעו 13 חברות המועצה בעד הצעת ההחלטה להפסקת אש מיידית במלחמה. ארצות הברית היא היחידה שהתנגדה ועל פי זכות הווטו המוענקת לה, ההצעה לא התקבלה. בריטניה נמנעה.
בישראל הזדרזו לגנות את קריאת העולם להפסקת אש והיפנו ביקורת כלפי מזכ״ל האו״ם שהפעיל את סמכותו לכינוס המועצה.
שר החוץ אלי כהן הגיב הלילה (שבת) לדיון באו"ם בנושא הפסקת האש בעזה. "פנייתו של גוטרש לעמוד לצדו של חמאס ולבקש הפסקת אש מבישה את עמדתו ומהווה אות קין על האו"ם. הפעלת סעיף 99, לאחר שלא נעשה בו שימוש למלחמה באוקראינה או למלחמת האזרחים בסוריה, היא דוגמה נוספת לעמדתו המוטה והחד-צדדית של גוטרש".
הנציג האמריקני במועצת הביטחון אמר כי ארצו הטילה וטו על הצעת ההחלטה כיוון שהשינויים שהציעה ארה"ב לא התקבל לדבריו, ״ההחלטה היתה לא מאוזנת ומנותקת מהמציאות. היא לא היתה משנה את המצב בשטח ולכן לא היינו יכולים לתמוך בה", מסר הנציג והוסיף: ״לא ברור מדוע יוזמי הצעת ההחלטה לא היו מוכנים להכניס סעיף שמגנה את חמאס על מתקפת ה-7 באוקטובר. ההחלטה אפילו לא כללה הבעת תנחומים לקורבנות ה-7 באוקטובר ולא התייחסה לדיווחים על אלימות מינית מצד חמאס. חייבים לחקור ולגנות זאת".
עניין מרכזי