בעוד שבן גביר מודיע שהוא דורש מנתניהו לתקוף את מתקני הגרעין באיראן ולהעצים את הלחימה בעזה, בלבנון , בסוריה ובזירות האחרות, ואילו מנהיגי האיחוד האירופי כבר נוהגים אמברגו נשק מתעצם והממשל מתנגד לתקיפת בארות הנפט של איראן – נתניהו ממשיך לסבך את ישראל ומוביל לדרך ללא מוצא.
הטבעת מתהדקת בעיקר כשמלאי הטילים וכלי היירוט האחרים של ההגנה האוירית הישראלית מידלדל במהירות ובצה״ל נקלעים בהדרגה, על פי פירסומים שונים, למחסור חמור שצריך להדאיג כל אזרח ישראלי – אם הפרסום בכאן 12 נכון.
עד כדי כך החמיר המצב על פי הנטען עד שאוה״ב משגרת מערכות הגנה עם צוותים אמריקניים לישראל לשם תיגבור ההגנה האווירית אם איראן תחליט על סבב שלישי של שיגור מאות טילים בליסטיים נחילי כתב״מים מתחומה או מתימן, עירק וסוריה.
מעניין לכן לשים לב לדברי ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר אלוף (מיל') גיורא איילנד שהתראיין לאודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103FM והביע פסימיות בנוגע להתקדמות הלחימה של צה"ל בזירות השונות: "ישראל נמצאת במצב שיש לה שבע זירות פתוחות, באף אחת מהן אנחנו לא מתקרבים לסיום, ואין לנו מושג איך אנחנו מסיימים אותן".
עוד אמר איילנד: "בזירה המרכזית, שהיא לבנון: הדבר שקורה הפוך ממה שצריך לקרות. הפעילות הישראלית צריכה להיות הרבה יותר אגרסיבית בצד הצבאי, כשאנחנו מורידים את הרגל מהגז מסיבות מוזרות, והרבה יותר פנויה לדיאלוג מדיני שבו נגיד את הדברים הנכונים ונפעל לטובתם".
ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר המשיך: "בפועל, רה"מ ושר החוץ עסוקים בלריב עם כל העולם ואשתו, צועקים על כל אורח שמגיע לישראל, צועקים על יוניפי"ל, צועקים על לבנון, אנחנו מבטאים עמדות מאוד קשוחות. בצד הצבאי, אנחנו כבר שישה ימים לא תוקפים בביירות, לא רק תשתיות לאומיות, אלא גם מתקנים של חיזבאללה. מה לעשות ש-100% מהמחבלים והציוד שלהם נמצאים בשטחים בנויים?".
איילנד הוסיף: "אנחנו בסוג של חצי שיתוק. צריך לרתום את הצד המדיני. 80% מהדברים שנקבעים בתהליך מדיני לא קשורים לתוכן, אלא לנראות. לכן, מדינת ישראל הייתה צריכה לפנות אל הנשיא מקרון, לא בכעס ובצעקות, אלא הפוך. להגיד לו: 'שלטתם בעבר בלבנון, היא יקרה לליבכם, היא מדינה פרנקופונית, ואתה רואה כמה המדינה הזאת נהרסת. זאת ההזדמנות שלך להופיע כמנהיג בין לאומי גדול ולהוביל אותה לקו הנכון. הדבר הנכון הוא: תזמין ללבנון את ראשי העדות בלבנון, ותגיע איתם להסכמה על נשיא מוסכם'. הנשיא בלבנון הוא גם מפקד הכוחות המזויינים. למה אין נשיא? כי חיזבאללה שם וטו על כל מועמד. הנשיא חייב להיות נוצרי על פי החוקה הלבנונית. זה משדר שינוי משמעותי באיך שמדינת לבנון מצטיירת".
האלוף במיל' המשיך: "בשלב הזה – כנסו ועידה בין לאומית גדולה שהתכלית שלה היא בניית לבנון מחדש, עם תוספת קטנה: כל פעולה שתהיה בלבנון אחרי עשרות שנים שהיא שקועה במלחמות פנימיות ומלחמות אזרחים, זה צריך להיות על פי החלטת האו"ם 1559 שקוראת לפירוק חיזבאללה".
"למה ההזדמנות הגדולה? לא רק שכל העולם חושש מהרס הלבנון, אבל הוא מזהה באיחור את התופעה שזועקת מלמעלה. מה מטריד את העולם? מה שאיראן יצרה – סוג חדש של קולוניאליזם. היא מקימה מדינה בתוך מדינה, מיליציה פרו איראנית חדשה והמליציות האלה מרוקנות את המדינה מתוכן. אם יש היום ארבע מדינות כאלה: לבנון, סוריה, עיראק ותימן – יהיו עוד כאלה. ירדן היא הבאה בתור. חיזבאללה, בסיס הכוח שלו הוא גם לגיטימציה פנים לבנונית, והיא הולכת ודועכת", סיכם איילנד את הגזרה הצפונית.
על זירת הלחימה ברצועת עזה, אמר איילנד: "התוכנית לא בדיוק מבוצעת בעזה. לישראל חשוב לכבוש את צפון הרצועה. זה חיוני כרגע, גם כדי לחדש ההתיישבות מצפון לרצועה, הרכבת משדרות תתחיל לנסוע וכן הלאה. יש את הדרך הרגילה, שבה ייהרגו אלפי פלסטינים בקרב קשה וצפוף, ויש דרך אחרת ליצור הפרדה בין אזרחים ולוחמים, ואז נעשה מצור רק על לוחמים. האמריקאים אף פעם לא אומרים שיש לישראל זכות לנסות לנצח, אלא רק זכות להגן על עצמה. המדיניות אומרת: אל תעשו שום דבר שיש לו סיכוי לנצח, לא בעזה ולא בלבנון. פה הבעיה באי השיח הישראלי-אמריקאי. בכל המערכת המדינית ישראל לא קיימת. היא עסוקה בצעקות במקום בדיאלוג, למרות שיש לנו הזדמנות היסטורית למנף את המצב של לבנון".
לדברי איילנד נוסיף כי חיזבאללה מתמודד בינתיים ללא קושי מיוחד עם חיסול המנהיג ובכיריו ועבר לשלב ירי טילים ושיגור כתב״מים בלתי פוסקים לא רק לקרבת הגבול הצפוני אלא גם לאזור חיפה ולמרכז הארץ. כל ירי כזה עוצר את הפעילות במשק ומקפחת מאות אלפים ולעיתים מיליונים למקלטים ולצידי הכבישים כשהם שרועים לצידו הדרך עם ידיים על הראש.
תתרגלו לרעיון: זה הולך להמרח ללא סוף כי נתניהו דואג לעצמו בלבד ולשרידותו הפוליטית האישית וכל השאר – לא מעניין אותו.
״עניין מרכזי״