שעת ערב, פלוגת הצלפים של גדוד צבר מתמקמת במסווה מתחת לטיפות הגשם. היא מגיעה לנ"צ הספציפי שיאפשר בעוד כמה שעות ירי מדויק על המטרה – מחבלים שמנצלים את מסך הערפל כדי לברוח ממחנה הפליטים ג'באליה, אל עבר כוחות צה"ל הפועלים במרחב.
"הייתה לנו תוכנית מגירה למקרה של מזג אוויר גשום, בה אנחנו תופסים את הגזרה מנקודה מסוימת שניתחנו מראש", אומר סגן י', מ"פ צלפים בגדוד צבר של גבעתי, "ידענו שיש נקודת תורפה שאמורה לשמש כדרך לבריחת המחבלים, ובהתאם לנתיב הזה התמקמנו נגדם".
שעתיים בלבד אחרי הגעת הפלוגה, הלוחמים זיהו מחבלים באיתור. במקרה, באותה הדקה בדיוק הייתה הפוגה מהגשם – אז הצלפים סגרו מעגל בעזרת זיק: "לא רצינו לחשוף את עצמנו, כי אם נירה אפילו כדור אחד בשעה כל כך מוקדמת, 'שרפנו' את העמדה".
"כמה שעות לאחר מכן, היה לנו זיהוי נוסף עם אינדיקציה מודיעינית מתאימה, ירינו וחיסלנו שישה מחבלים, אך לא נחשפנו", מסביר המ"פ, "שעה לאחר מכן, איתרנו ארבעה מחבלים באותו האזור, שהיו חמושים ובדרכם לכיוון העיר עזה, ולמגנן של שאר הכוחות שלנו".
הצלפים של הפלוגה הצליחו לחסל במארב יותר מעשרה מחבלים, בגשם שוטף וערפל מוחלט, בזכות אמצעים תרמיים לראייה בלילה ובגשם – האמר"ל. אמצעי שפועל לפי חום גוף, קרינה וטמפרטורה מסוימת שמתרגמת את החום לתמונת אור מובנת. "אין תחליף לעיניים בשטח", מדגיש מפקד הצלפים.
"כדי לדעת מתי יש צורך למארב, קודם כל לומדים את השטח", הוא מפרט, "ובעזרת קשר שוטף עם מפקדי הצלפים של החטיבה ושל הכוחות שפרסו לפנינו באזור, אנחנו לומדים אחד מהשני ומבינים, בהתאם למודיעין, איפה להתמקם ומה המטרה".
"צריך משמעת עצמית מאוד גבוהה בשביל לצאת למארב – זה הקצה של כל צלף", מבהיר המ"פ, "המקצוע הזה הוא שונה, הוא מתאפיין באמצעים מיוחדים, נוהל קרב עם נקודות רגישות וקושי מבחינת תורפה. אנחנו הרבה יותר חשופים, אך עם זאת התוצאות מאוד גבוהות".
"מארב זה הפעילות המיוחדת של הצלפים, מה שמייחד אותנו", הוא אומר, "גשם, רוח, וערפל, לא משנה מה – כל צלף רוצה לקחת חלק בדבר כזה. בסוף, אנחנו צריכים לשמור על חדות ועירנות במשך שעות ארוכות. אין תחליף ללוחמים שיודעים מה לעשות, מתורגלים ומוכנים לכל תרחיש, ולמשימה הכי מורכבת שיכולה להיות".
מתוך אתר דובר צה״ל.
״עניין מרכזי״