שר המשפטים יריב לוין וקודמו המשמש היום שר החוץ, גדעון סער מסרו על הסכמות שהשיגו באשר לאופן בחירת שופטי העליון. המשמעות המעשית של ההחלטה היא פוליטיזציה מהירה ומוחלטת של בית המשפט העליון.
ההצעה שגם נתניהו שותף לה בהסכמתו לה ממגרת מעשית את נציגי לשכת עורכי הדין ונציגות בית המשפט מהשפעה על איוש השופטים העליונים בוועדה למינוי שופטים. אם ההסכמה תאושר הרי שנציגי לשכת עורכי הדין יוחלפו בשני עורכי דין במינוי פוליטי, אחד מטעם הקואליציה ואחד מטעם האופוזיציה.
עורכי הדין הללו יהיו בעלי ניסיון של לפחות עשר שנים בליטיגציה. במהלך כהונתם בוועדה לא יוכלו להופיע בבתי המשפט, והוועדה תשמור על רוב של אנשי מקצוע.
מינוי שופטים ידרוש לפי ההצעה רוב של חמישה חברי ועדה, ויכלול לפחות נציג אחד מהקואליציה, אחד מהאופוזיציה ושופט. מנגנון נוסף נקבע כדי למנוע שיתוק בבחירת שופטים לבית המשפט העליון במקרה של אי-הסכמות, ויאפשר לצדדים להציג מועמדים שבחירתם תיעשה בהסכמה.
לוין וסער מסרו בהצהרתם המשותפת:
"נוכח האחריות המוטלת על כתפי כולנו למנוע משבר חוקתי ולפתור את המחלוקת בסוגיית החקיקה המשפטית ודרך בחירת השופטים, ובעקבות שיחות שקיימו עם השר לשעבר יזהר שי ותא"ל במיל' דדי שמחי, סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין ויו"ר הימין הממלכתי ושר החוץ גדעון סער הגיעו להסכמה על פשרה שתהווה תיקון היסטורי לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים ועל עקרונות לחקיקת חוק יסוד: החקיקה. המתווה מובא לאחר שיח של כשנה וחצי בין השניים".
עוד מההסכמה בין לוין לסער:
נציגי בית המשפט העליון בוועדה לא יוכלו להטיל וטו על בחירת שופטים לבית משפט זה כאשר יתגבש בוועדה רוב לכך: מינוי שופט לבית המשפט העליון ידרוש תמיכת לפחות חבר קואליציה אחד וחבר אופוזיציה אחד. המשמעות היא שלא תהיה בחירת שופטים ברוב קואליציוני ובד בבד לא תהיה בחירת שופטים ברוב שאינו כולל אף נציג מטעם הקואליציה. בהתחשב בתפקידי בג"ץ, לרבות ביקורת שיפוטית על חקיקה, נכון שבסיס ההסכמה לערכאה זו יורכב מנציגי קואליציה ואופוזיציה.
״עניין מרכזי״