מבזקים

נתניהו מעיף את אנשי המוסד והשב״כ מצוות המו״מ להמשך עסקת החטופים

IMG_1445

סילוקם של ראש המוסד וראש השב״כ מצוות המו״מ להמשך שלב ב׳ של עסקת החטופים ומינויו הצפוי של רון דרמר במקומם נועד לבצר את כוחו של נתניהו לקיים את המהלך באופן חשאי ואינטרסנטי באופן שיאפשר לו לפוצץ את העסקה כרצונו תוך האשמת החמאס. נתניהו מקריב את הפסקת האש, הרגיעה וחילופי השבויים על מזבח שרידותו הפוליטית בכל מחיר.

נתניהו מבין שהאיום של סמוטריץ׳ לפרוש הוא רציני ומנסה לתמרן באופן שימנע פיזור הכנסת והליכה לבחירות כבר בקיץ הקרוב.

נתניהו השוהה בוושינגטון עם רופא צמוד, עם רופא נוסף. ומומחה לטיפול במחלת הסרטן באשכים ועם שני פראמדיקים נפגש הלילה עם היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ, ועם שליחו של טראמפ למזרח התיכון סטיב וויטקוף. על פי לשכת רה"מ "הפגישה הייתה חיובית וידידותית".

בהמשך לפגישה, נמסר כי ישראל נערכת להוצאת משלחת של דרגי עבודה לדוחה בסוף השבוע הקרוב, במטרה לדון בפרטים טכניים הקשורים להמשך מימוש ההסכם. נתניהו ישוב לארץ בתחילת השבוע הבא ואז נמסר שיכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני ״כדי לדון על כלל עמדותיה של ישראל ביחס לשלב השני בעסקה״. לפי פיה רב הנסתר על הגלוי באשר לצפוי בהמשך בתום 50 הימים הראשונים להפסקת האש ברצועה.

״עניין מרכזי״

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן