רצועת עזה ממשיכה להיות זירת עימותים קשה, כאשר ביממה האחרונה נרשמה הסלמה משמעותית בלחימה, תקרית קטלנית שבה נהרג גשש ישראלי וחמישה חיילים נפצעו, ומצב הומניטרי שהולך ומחריף. בנוסף, הצהרתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אמש שופכת אור על הכוונות האסטרטגיות של ישראל. להלן סקירה מקיפה של האירועים המרכזיים, המבוססת על דיווחים עדכניים מהשטח:
הסלמה צבאית ותקרית קטלנית
במהלך היממה האחרונה, צה”ל המשיך בפעילות צבאית עזה ברחבי הרצועה, עם דגש על דרום וצפון עזה. לפי דיווחים פלסטיניים, לפחות 41 בני אדם נהרגו בתקיפות ישראליות מאז חצות, כאשר התקיפות התמקדו במספר אזורים:
• דרום הרצועה: תקיפות אוויריות בדרום חאן יונס ומסוקי קרב בצפון-מזרח רפיח. ירי ארטילרי כבד נרשם גם במזרח העיר עזה.
• צפון הרצועה: כוחות צה”ל התקדמו בשכונת תפאח בצפון-מזרח העיר עזה ובאזור אלעטאטרה בבית לאהיא, תחת חיפוי ארטילרי. תקיפות נוספות התרחשו בשכונת אל-זייתון, שם דווח על הרוגים ופצועים.
• ג’בלייה: תקיפות אוויריות גרמו להרוגים נוספים, אם כי מספרם המדויק לא פורסם.
במקביל, תקרית קשה התרחשה במהלך הפעילות הצבאית: גשש ישראלי נהרג וחמישה חיילים, כולל חיילות, נפצעו בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה. לפי דובר צה”ל, התקרית אירעה במהלך פעילות מבצעית של כוח משולב, כאשר מחבלים פתחו באש לעבר הכוח. הגשש נהרג במקום, ושניים מהפצועים במצב קשה.
הצהרת נתניהו: “נמשיך עד להשגת היעדים”
אמש, ב-19 באפריל 2025 בשעה 20:30, מסר ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהרה מיוחדת לציבור על רקע ההסלמה בעזה. נתניהו הדגיש כי ישראל תמשיך בלחימה עד להשגת כל יעדיה, ואמר: “אנחנו נמצאים בעיצומה של מלחמה קשה נגד ארגוני הטרור בעזה. לא נעצור עד שנשחרר את כל החטופים, נחסל את היכולות הצבאיות של חמאס ונבטיח ביטחון מלא לתושבי ישראל”. הוא התייחס גם לתקרית הקטלנית, והביע תנחומים למשפחת הגשש שנהרג, תוך שהבטיח כי “דם חיילינו לא ישפך לשווא”. נתניהו הוסיף כי המו”מ לשחרור חטופים נמשך, אך לא התחייב ללוח זמנים, מה שעורר ביקורת מצד משפחות החטופים.
המצב ההומניטרי: קריסה מתמשכת
המצב ההומניטרי בעזה ממשיך להתדרדר במהירות. לפי דו”ח של ארגון “גישה” מתחילת אפריל 2025, ישראל חוסמת כניסת סיוע הומניטרי מאז ה-2 במרץ, כולל מזון, תרופות ודלקים. ארגוני האו”ם הזהירו ב-7 באפריל כי המצב בעזה משקף “זלזול מוחלט בחיי אדם”, והדגישו כי אין מספיק מזון לתושבים. מערכת הבריאות קורסת, עם מחסור של 37% בתרופות ו-59% בציוד רפואי, לפי משרד הבריאות בעזה. מעבר רפיח סגור, ויציאת תושבים מוגבלת למקרים בודדים דרך מעבר כרם שלום.
התפתחויות מדיניות ותגובות בינלאומיות
המתיחות הפוליטית בישראל ממשיכה לעלות, כאשר נתניהו מתמודד עם ביקורת מבית על ניהול הלחימה. ראש השב”כ רונן בר, לפי דיווחים מוקדמים יותר השנה, נתקל בחסימה מצד נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ’, שמנעו ממנו להשתתף בדיונים ביטחוניים. בזירה הבינלאומית, מזכ”ל האו”ם אנטוניו גוטרש קרא להפסקת אש מיידית, להכנסת סיוע ולשחרור החטופים ללא תנאים, תוך שהביע זעזוע מהתקיפות הישראליות. לעומת זו, נשיא ארה”ב דונלד טראמפ הביע תמיכה בישראל, כאשר דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט אמרה כי טראמפ “תומך לחלוטין” בפעולות ישראל בעזה.
מחאות ומצב החטופים
בשבועות האחרונים דווח על מחאות נגד שלטון חמאס בעזה, כאשר מאות תושבים, כולל ראשי חמולות, הפגינו בבית לאהיא בתחילת החודש. בישראל, משפחות החטופים ממשיכות להפגין ולדרוש פעולה לשחרור 59 החטופים שעדיין מוחזקים בשבי. התקרית הקטלנית האחרונה רק העצימה את החששות לגורלם.
סיכום
היממה האחרונה בעזה הייתה קשה במיוחד, עם עשרות הרוגים בתקיפות ישראליות, תקרית שבה נהרג גשש וחמישה חיילים נפצעו, והמשך משבר הומניטרי חמור. הצהרת נתניהו אמש משקפת נחישות להמשיך בלחימה עד להשגת היעדים, אך מעוררת חששות מפני הסלמה נוספת. הקהילה הבינלאומית ממשיכה לקרוא להפסקת הלחימה, בעוד התושבים בעזה והחטופים הישראלים ממשיכים לשלם מחיר כבד.