מבזקים

תל אביב בגמר תחרות של ערי חדשנות ומצויינות

תל אביב-יפו עלתה לשלב הגמר בתחרות בלומברג העולמית לחדשנות אורבנית 2021.

לצד 50 ערים נבחרות מכל העולם, תל אביב-יפו עלתה לשלב הגמר בתחרות גלובלית ליוזמות עירוניות חדשניות הנותנות מענה לאתגרי מגפת הקורונה. זכיה זו מכניסה את תל אביב-יפו לתוכנית ליווי יוקרתית, שמטרתה לבחון ולסייע להתנעת היוזמה העירונית שלה, בחסות קרן הפילנתרופיה של בלומברג ובשיתוף פעולה עם קרן תל אביב.

תל אביב-יפו היא אחת מ-50 ערים זוכות שנבחרו היום לעלות לגמר בתחרות "אתגר ראש העיר 2021"- תחרות גלובלית לחדשנות, אשר מאתרת ומאיצה את היוזמות העירוניות החדשניות ביותר בעולם, בתגובה למגפת הקורונה. 50 היוזמות העירוניות הללו, ובכללן היוזמה התל אביבית, נבחרו מתוך 631 יוזמות שהוגשו מ99 מדינות – ב"אתגר ראש העיר" העולמי הראשון מסוגו.
מתוקף עלייתה לגמר, תל אביב-יפו תזכה להשתתף בשלב הגמר של התחרות. בין החודשים יוני לאוקטובר, 50 הערים שעלו לשלב הגמר יזקקו את היוזמה החדשנית שלהן, בסיוע טכני מקרן בלובמרג ורשת מומחי החדשנות שלה. פרס גדול יוענק ל-15 ערים מתוך ה-50: מיליון דולר והמשך תמיכה טכנית רב שנתית בהטמעת היוזמה לטווח הרחוק. הערים זוכות הפרס הגדול עתידות להתפרסם בתחילת 2022.

"50 הערים הפיינליסטיות מראות לעולם שמול האתגרים הגדולים שהציבה מגפת הקורונה, צצות ערים שמתמודדות באמצעות רעיונות אמיצים, חדשניים ושאפתניים" – אמר מייקל בלומברג, מייסד קרן הפילנתרופיה בלומברג וראש העיר ה-108 של העיר ניו יורק. "באמצעות סיוע לערים אלו לבחון את הרעיונות שלהן הלכה למעשה, נוכל לזהות תוכניות מדיניות פורצות דרך, שיסייעו לערים להשתקם בדרכים טובות, יציבות ובריאות יותר, וכמובן – צודקות ושוויונות יותר".

בתל-אביב-יפו, הקורונה הביאה לסגירת גופי התרבות הגדולים בעיר, ויצרה חוסר ודאות אם ומתי ישוב קהל צרכני התרבות (שברובו מבוגר) לצרוך תרבות שוב. קשיים אלו הציפו צורך דחוף בשבירת הקרח בין גופי התרבות הגדולים של העיר (מוזיאונים, תיאטראות, אופרה, פילהרמונית ועוד) לבין קהל צעיר בגילאים 18-35, אשר למרות שהוא המהווה 30% מאוכלוסיית העיר, כמעט לא פוקד מוסדות אלו. לאחר עבודת מחקר אינטנסיבית, פותחה תכנית אסטרטגית פורצת דרך על ידי צוות אימפקט ואגף תרבות בעירייה, תכנית מרובת יוזמות לחיבור הצעירים למוסדות התרבות מחדש, לרווחת הצעירים בעיר, גופי התרבות בעיר, והעיר עצמה.

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "ללא תרבות אין לנו עם, מדינה ואנושות. במהלך תקופת הקורונה פעלנו בכיוונים רבים ועתה אנחנו מסתכלים גם לעתיד על מנת לחבר את הדור הבא לעולם התרבות ולגופי התרבות בעיר. פעילות תרבות פעילה וחיה היא עוגן מרכזי להמשך קיומה של תל-אביב-יפו, המרכז התרבותי של מדינת ישראל."

50 הערים הנבחרות הגישו פרוייקטים המתמודדים עם ארבעה אתגרים עצומים הנובעים מהקורונה: שיקום כלכלי וצמיחה מכלילה; בריאות ואיכות חיים; אקלים וסביבה; ממשל תקין ושוויון. לצורך הבחירה כונסה ועדת שופטים יוקרתית שבראשה עמדה חברת הדירקטוריון של קרן בלומברג לפילנתרופיה מלודי הובסון (נשיאה ומנכל"ית של אריאל השקעות) ודיוויד מיליבנד (נשיא ומנכ"ל ועידת החילוץ הבינלאומית), אשר בחנו את היוזמות הגלובליות כדי לבחור את הטובות ביותר.

"זה תמיד השלב המרגש ביותר של התוכנית: סיוע לראשי ערים לדחוף את החדשנות שלהם לגבהים חדשים" אמר ג'יימס אנדרסון, ראש חדשנות הממשל בקרן בלומברג לפילנתרופיה. "למרות שרק 15 ערים ייקחו בסוף את הפרס הגדול, כל 50 הערים יקבלו תמיכה וליווי ברמה עולמית לחיזוק הרעיונות שלהם, ועל ידי כך – סיכוי טוב יותר לשפר את חיי תושביהן".

תחרות "אתגר ראש העיר 2021" הגלובלית מבוססת על הצלחת אתגרים קודמים במימון קרן בלומברג בארצות הברית (2013 ו2018), אירופה (2014), ואמריקה הלטינית והקריבים (2016). למידע נוסף בקרו- mayorschallenge.bloomberg.orgאו @BloombergCities באינסטגרם.

קרן בלומברג הפילנתרופית פועלת בכ-120 מדינות בכל עולם, בכדי להבטיח חיים טובים וארוכים יותר לכמה שיותר אנשים. הארגון מתמקד בחמישה נושאי ליבה בכדי ליצור שינוי בר קיימא: אמנות, חינוך, סביבה, חדשנות ממשל, ובריאות הציבור. קרן בלומברג כוללת את כל פעולות הצדקה של מייקל בלומברג, ובכל זה הקרן לצד תרומותיו הפרטיו

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן