מבזקים

5 תאי ריגול של המוסד נחשפו בטורקיה – 15 נעצרו בהם 7 אנשי מודיעין פלסטיניים

BCD584A2-F7BF-4036-9807-977C08EEBE7F

שבעה מסוכני המוסד שנעצרו בטורקיה הם אנשי המודיעין הפלסטיני, הללו פעלו במשותף עם ישראל כדי לאסוף מידע על אנשי חמאס מסוכנים השוהים בטורקיה ופועלים הן לארגון טרור בישראל והן במטרה להפיל את הרשות הפלסטינית ולאפשר לחמאס להשתלט על הגדה המערבית.

על פי הדיווח באתר החדשות הפלסטיני "שיהאב" כבר בתחילת החודש שעבר נותק הקשר בין שבעה פלסטינים שהתגוררו בטורקיה, בהם אישה אחת, לבין משפחותיהם. הסוכנים הללו נעלמו בזה אחר זה ואיש לא ידע מי חטף אותם והיכן הם שוהים. מאוחר יותר הודיעה הרשות פלסטינית למשפחות הנעדרים שהיא מנהלת מגעים עם השלטונות הטורקיים כדי לאתר את יקיריהם, וכי הוקם צוות משימה מיוחד, פלסטיני-טורקי, כדי לחקור את הפרשה. כל העת הזאת הם היו עצורים בידי הטורקים שלא סיפרו על כך לאנשי אבו מאזן.

עוד דווח כי ארבעה מתוך שבעת הנעדרים הם מרצועת עזה ושלושה מהגדה המערבית. שלטונות טורקיה עדיין לא הגיבו רשמית לפירסומים אך הם לא היו מתאפשרים בלי אישור מהשלטונות מה גם שחלק מן הידיעות מופיעות בכלי תקשורת הקשורים ישירות עם הסולטן ארדואן. לפישעה לא נמסרו פרטים על לאומיותם של העצורים הנוספים.

קודם דיווחנו על פי מקורות זרים:
15 בני אדם החשודים כסוכני מוסד נעצרו בטורקיה. מהדיווחים ניתן להסיק כי תאי ארגון הביון, שהיו ממודרים זה מזה, לא עסקו בפעילות נגד הטורקים אלא פעלו המורה לאסוף מידע על גורמים ערביים זרים השוהים ופועלים בטורקיה נגד ישראל.

לפי הדיווחים הרשת הישראלית אספה מידע על אזרחים מקומיים ועל סטודנטים זרים שלומדים בטורקיה המוסדות אקדמיים שונים.

בטורקיה נטען כי העצורים כולם ממוצא ערבי והם פעלו בחמישה תאי ריגול נפרדים כשבכל אחד מהם שלושה אנשים. הסוכנים נהגו לאסוף ולהעביר מידע על הסטודנטים, במיוחד כאלה שעשויים לעבודה בעתיד בתעשיות ביטחוניות שונות. המבצע לתפיסת רשת הריגול נמשך תקופה ממושכת של חודשים רבים. עיתון טורקי טוען שבזכות הסבלנות נתפסו כל חברי התאים השונים עולה מהירה אחת. ככל הידוע אין עצורים יהודים או ישראלים. ה-15 נחקרו ולאחר השלמת החקירה צפויים להיות מוגשים נגדם כתבי אישום.

יחסי ישראל טורקיה בנויים בשנים האחרונות על חששנות הדדית בצד אינטרסים משותפים בזירות שונות. הארדואן שמתעב את נתניהו התקשר לנשיא יצחק הרצוג עם בחירתו ובירך אותו על כניסתו לתפקיד. באנקרה נמסר אז כי השניים דנו באפשרויות לשיתופי פעולה בתחומי האנרגיה, התיירות והטכנולוגיה, ולהרחבת הקשרים הכלכליים בין המדינות. בלשכת הרצוג אמרו אז כי "הנשיאים מייחסים חשיבות רבה להמשך קיום מגעים ודיאלוג רציף למרות כל חילוקי הדעות, וזאת במטרה לקדם צעדים חיוביים לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני אשר יתרמו גם לשיפור ביחסי המדינות".

המהלך הנוכחי לא צפוי להערים קשיים על יחסי שתי המדינות שאינם מן המשובחים. ארדואן ובעיקר רעייתו מרבים לציין שישראל פוגעת בפלסטינים ומקשה על ההתנהלות הדתית הסדירה במסגד אל אקצא.

עניין מרכזי

שתפו את המאמר

הורידו עכשיו את האפליקציה שלנו בחינם!

ותהנו ממגוון תכנים בזמן אמת לנייד שלכם

דילוג לתוכן