שר החוץ יאיר לפיד הצטרף בהתנדבות וגגינה נחרצות את מה שכינה "פשעי המלחמה שביצעו הכוחות הרוסיים נגד אוכלוסייה אזרחית" באוקראינה. בהצהרה משותפת עם שרי החוץ של יוון וקפריסין בשפורסמה באתונה, אמר לפיד כי "יש מלחמה באירופה. שוב מדינה גדולה וחזקה פולשת בלי שום הצדקה לשטחה של מדינה קטנה וחלשה יותר. שוב נספגת האדמה בדמם של חפים מפשע. התמונות והעדויות שמגיעות מאוקראינה מחרידות" .
האירופים מכינים צעדי ענישה נוספים נגד רוסיה וכמה מדינות החליטו לגרש עשרות דיפלומטים רוסים ממדינותיהם. הצעדים ננקטים בשלב הזה על ידי איטליה, דנמרק, ספרד ושוודיה, שיגרשו בסך הכל כ-73 דיפלומטים רוסים. זאת, בצל המשך הפלישה רוסית והתמונות המטרידות והמזעזעות מהטבח בבוצ'ה שהסעירו את העולם בסוף השבוע האחרון.
רוסיה גינתה את גירוש הדיפלומטים והגדירה את המהלך ככזה שרק יסבך את התקשורת בין הצדדים. שר החוץ הספרדי, חוסה מנואל אלברס, הצהיר כי ארצו תגרש כ-25 דיפלומטים רוסים ועובדי שגרירות. לדבריו, "הם מייצגים איום על האינטרסים והביטחון של ארצנו". כמו כן, שבדיה הצהירה כי תגרש שלושה דיפלומטים רוסים בגין ריגול, כך על פי שרת החוץ אן לינדה.
שר החוץ של איטליה, לואיג'י די מאיו, כי ארצו גרש כ-30 דיפלומטים רוסים "למען הביטחון הלאומי". לדבריו, "הצעד הגיע בהסכמה עם שותפים אחרים באירופה והוא הכרחי מסיבות הקשורות לביטחון הלאומי שלנו ובהקשר של המשבר הנוכחי, שנגרם מהתוקפנות הבלתי מוצדקת נגד אוקראינה מצד הפדרציה הרוסית".
דנמרק גירשה 15 "קציני מודיעין" רוסים שהתחזו לדיפלומטים. ג'פה קופוד, שרת החוץ הדנית, אמרה כי "15 קציני מודיעין יגורשו בעקבות ביצוע ריגול על אדמנת דנמרק. הגירוש זה איתות על כך שהריגול הוא בלתי מתקבל על הדעת". כמו כן אמרה כי ההחלטה התקבלה לאור "האכזריות של רוסיה נגד אזרחים אוקראינים בבוצ'ה וההתקפות המכוונות נגד אזרחים שהן פשע מלחמה". עם זאת, אמרה קופוד כי "דנמרק אינה רוצה לשבור את היחסים הדיפלומטיים עם מוסקבה, לכן שגריר רוסיה ושאר עובדי השגרירות בקופנהגן אינם נכללים בגירוש".
המודיעין הבריטי הודיע כי צילומי לוויין מוכיחים שגופות אזרחים שכובות ברחובות, חלקן כשידיהן כבולות וחלקן עם פצעי ירי בראש הם מעשי ידי הצד הרוסי. התנונות עוררו סערה וזעם ברחבי העולם. משרד החוץ האמריקאי הודיע אמש כי ארצות הברית תומכת בהקמת צוות בינלאומי שיורכב ממספר תובעים שיאספו ראיות וינתחו אותן יחד, נגד רוסיה, כחלק מחקירת החשד לפשעי מלחמה נגד אוקראינה.
רוסיה מצידה טענה כי הרג האזרחים אירע לאחר עזיבות הכוחות הרוסים את העיירה ב-30 במרץ, אלא שניתוח תמונות לווין שפורסמו ב"ניו יורק טיימס" הצליח להפריך את הדברים.
״עניין מרכזי״