היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה הודיעה שתתמוך בהצעת חוק תקדימית שצפויה לעבור בכנסת ולפיו מפכ"ל משטרה יוכל לחתום על צווי הרחקה לבכירי ארגוני הפשיעה בישראל ואף להוציא להם צווי "איסור יצירת קשר" אשר יאסרו על בכירי העולם התחתון ליצור קשר עם חבריהם לפשע.
את ההחוק יזם עו״ד בן גביר לאחר שירדה מסדר היום הצעתו לאפשר לו להוציא צווי מעצר מינהליים כראות עיניו.
על פי הצעת החוק המיוחד שנועד להילחם בפשיעה המאורגנת המשתוללת בישראל, למפכ"ל המשטרה תהיה סמכות לחתום על צווי הרחקה בעת הצורך לבכירי ארגוני הפשיעה בישראל. על פי החוק הנרקם, רק מפכ"ל המשטרה יוכל לחתום על צווים שכאלה, ואלה יובאו לאישור בפני שופט. ל"ישראל היום" נודע כי הצעת החוק תאפשר לא רק להרחיק את בכירי ארגוני הפשיעה מאזור פעילותם, אלא המפכ"ל אף יוכל להוציא צווי "איסור יצירת קשר" אשר יאסרו על בכירי ארגוני הפשע ליצור קשר עם חבריהם לפשע. במשטרה ובמשרד המשפטים סבורים כי החוק יהווה כלי אפקטיבי לשיבוש פעילותם של מחוללי הפשיעה.
הגדרת עצם יצירת הקשר בין העבריינים כעבירה, ולא רק יצירת קשר לשם ביצוע עבירה, תאפשר למשטרה לאכוף את החוק על הארגונים בקלות רבה יותר. על פי החוק, על המשטרה יהיה להגיש לשופט חומר מודיעיני שיתמוך בצורך להגביל את בכירי ארגוני הפשיעה. שופט מחוזי יוכל להטיל על ראשי ארגוני פשיעה יותר מעשרה סוגים של צווי הגבלה לתקופה ממושכת, דוגמת איסור יצירת קשר עם אנשים מסוימים, איסור יציאה מהארץ, איסור הימצאות באזורים מסוימים, ועוד על שולחן הדיונים – מעין מעצר בית שיחייב אותם לשהות במתחם מסוים ומבלי לצאת ממנו, וכל זאת על סמך מידע מודיעיני בלבד וברף הוכחה נמוך. על פי ההצעה, מי שיגיש את הבקשה להגבלה מנהלית יהיה קצין בדרגת ניצב ובהסכמת היועמ"שית. משמעותה של הפרת הצו תהיה עבירה פלילית שדינה מאסר ממושך.
עניין מרכזי